Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας

 


Την υποστήριξη των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να εγκριθούν συγκεκριμένα κονδύλια για τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής, ζήτησε χθες ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατά τις βραδινές ώρες.


Ο Περιφερειάρχης φέρεται να ενημέρωσε τους «γαλάζιους» βουλευτές για την ικανότητα της Περιφέρειας να εξασφαλίσει 15-16εκ. ευρώ από το τρέχον ΠΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία χρειάζονται όμως την εθνική συμμετοχή περίπου 4εκ. ευρώ, ώστε να βγει στον αέρα ένα νέο πρόγραμμα της τάξεως των 20εκ. για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων. 

Στη συζήτηση ξεκαθαρίστηκε πως κάτι τέτοιο πρέπει να συμβεί άμεσα, με τους Βουλευτές να αναλαμβάνουν τις δικές τους ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών και συνολικότερα την κυβέρνηση, ενώ στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη μπήκε και το ζήτημα των δικαιούχων του νέου προγράμματος.


Πληροφορίες του «Π» κάνουν λόγο για όρια και προϋποθέσεις τα οποία θα διασφαλίζουν τη μη συμμετοχή επιχειρήσεων οι οποίες ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ και ενδεχομένως των επιχειρήσεων που θα επιδοτηθούν από την ενίσχυση των 3.000 ευρώ τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Το πρόγραμμα των 3.000 ευρώ ήταν θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συζήτηση, καθώς οι Βουλευτές Φλώρινας και Καστοριάς, Γιάννης Αντωνιάδης και Ζήσης Τζηκαλάγιας, έθεσαν ζήτημα για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων των δικών τους περιοχών. Στην τηλεδιάσκεψη δε συμμετείχε για ακόμη μία φορά, ο Βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης.


Πηγή: e-ptolemeos.gr / Ζήσης Πιτσιάβας

Σχόλια