Οι συνδυασμοί “Ενεργοί Πολίτες” και “Υπεύθυνα Μαζί” για τον προϋπολογισμό 2020 του Δήμου ΒοΐουΚαταρχάς θα θέλαμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βοΐου, για τον προϋπολογισμό που συνέταξε.

Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε  πως μας δόθηκε το δικαίωμα, να μπορέσουμε να καταθέσουμε τροποποιήσεις σε 53 κωδικούς.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στα έξοδα του προϋπολογισμού του Δήμου Βοΐου 2020, αφορούν στις περικοπές διοικητικές δαπανών, οι οποίες δεν είναι αποτελεσματικές, αλλά θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι υπερβολικές.

Μειώνουμε δαπάνες από κωδικούς που δεν αναφέρονται στην πραγματικότητα και ενισχύουμε κωδικούς που θεωρούμε αναγκαίους.

Προτείνουμε:

120.000 ευρώ για την πάγια προκαταβολή για τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα υλοποίησης έργων έκτακτης ανάγκης και με τον τρόπο αυτό να μπορέσουν να είναι ενεργοί Πρόεδροι .
Τη δυνατότητα προμήθειας μιας γεφυροπλάστιγγας στην Γαλατηνή, η οποία θα διευκολύνει τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής.
Δημιουργία κέντρου ψηφιακής οικονομίας και κλιματικής αλλαγής με έδρα το Βουδούρειο στη Σιάτιστα. Το κέντρο θα ασχολείται με την τουριστική προβολή μέσω της ψηφιακής οικονομίας, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος.
Για τον κωδικό 6474.01 ο οποίος αφορά στη διοργάνωση εκδηλώσεων προς τιμή των φιλοξενούμενων ασυνόδευτων ανηλίκων στον Πεντάλοφο που αυξάνονται κατά 26.800,00 ευρώ που εξοικονομήσαμε από άλλους κωδικούς, προτείνουμε δράσεις εισαγωγής νέων τεχνολογιών, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής του Πενταλόφου.
Συγκεκριμένα προτείνουμε  για τον κωδικό 6474.01

Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών
Εξοπλισμός του σχολείου με διαδραστικούς πίνακες
Σεμινάρια εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ρομποτικής
Ημερίδες περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης του πληθυσμού
Φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων για την προβολή του τόπου μας και τις άριστες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των μεταναστών

Σχόλια