Η επιστροφή του… Παπαθεμελή: Τέρμα τα ξενύχτια στα μπαρ – Αυτόφωρο για την παραβίαση ωραρίου μουσικής


Τι ορίζει ο νέος ποινικός κώδικας

Αλλαγές στο ωράριο μουσικής στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης κρύβει ο νέος ποινικός κώδικας, γεγονός που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στον χώρο των ιδιοκτητών των καταστημάτων αυτού του είδους.

Αρκετοί είναι εκείνοι που μιλούν για επαναφορά του νόμου Παπαθεμελή στη νυχτερινή Αθήνα, καθώς τον Φεβρουάριο του 1994 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες θέτοντας σε ισχύ την απαγόρευση λειτουργίας μετά τις 2.00 τα ξημερώματα για τα νυχτερινά μαγαζιά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας-δηλαδή από τις 15.μμ μέχρι τις 17.μ.μ-η συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα.

Αυτό σημαίνει ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο

Σε περίπτωση που ο αρμόδιος Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και στις έντεκα το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ https://crashonline.gr/

Σχόλια