Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χιόνια σε όλα τα ορεινά της Δυτ. Μακεδονίας-Χιονοπτώσεις και στα πεδινά-Ερωτηματικό για Κοζάνη

Νέο, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να πλήξει από το πρωί της Δευτέρας την περιοχή μας, ως συνέχεια των βροχοπτώσεων που θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα περισσότερα sites πρόγνωσης καιρού, από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα σημειωθούν ακόμη και ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές περιοχές και ειδικά στα χιονοδρομικά κέντρα Βασιλίτσας-Πισοδερίου-Καιμάκτσαλαν, αλλά και σε περιοχές και με χαμηλότερο υψόμετρο.

Νιφάδες χιονιού αναμένονται και μέσα στην πόλη της Φλώρινας, ενώ ερωτηματικό υπάρχει ακόμη για την πόλη της Κοζάνης, με πιθανότερο σενάριο το χιονόνερο.

Πάντως, μέσα στην Κοζάνη, το θερμόμετρο τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα αγγίξει το μηδέν, ενώ για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας υπάρχουν προβλέψεις ακόμη και για -8 βαθμούς Κελσιου.

Δείτε τους σχετικούς χάρτες χιονιού:Σχόλια