10 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον δήμαρχο και σε αντιδήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού, έπειτα από προσφυγή του προέδρου της Τ.Κ. Ελάτης για την ακαταλληλότητα του νερού

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στο δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιο Κοσματόπουλο και στον αντιδήμαρχο Ευθύμιο Δισερή, κατά τη σημερινή (21.11.2017) εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με το πόσιμο νερό στην κοινότητα της Ελάτης.

Η παραπομπή σε δίκη των αυτοδιοικητικών ξεκίνησε από τα τέλη του 2014, μετά από αναφορά του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ελάτης Ελευθερίου Παλούκα στην εισαγγελία Κοζάνης κατά του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Αθανασίου Κοσματόπουλου και του αντιδημάρχου Καμβουνίων Ευθύμιου Δισερή, για παράβαση καθήκοντος και παραλείψεις σχετικά με τις ενέργειές τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού της Ελάτης την περίοδο εκείνη.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες επίλυσης του θέματος, σε χειμερινή περίοδο και μόλις δυο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

mikrovalto.gr

το διαβάσαμε εδώ http://kozan.gr/archives/74011

Σχόλια