Κένυα:Κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις

Μόλις τρεις φορές έχουν καταγραφεί στα χρονικά τέτοιου είδους ζώα - Επρόκειτο για μια μητέρα και το μικρό της που δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία

Ένα ζευγάρι πολύ σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις, μητέρα και παιδί, που πάσχουν από μια γενετική πάθηση που λέγεται λευκισμός, καταγράφηκαν για πρώτη φορά σε βίντεο.

Ο λευκισμός, που είναι διαφορετική πάθηση από τον αλμπινισμό,  που αναστέλλει τη χρώση στα κύτταρα του δέρματος, συνεχίζουν να παράγουν μελανή χρωστική ουσία στον μαλακό τους ιστό, γεγονός που εξηγεί τα σκούρα μάτια των λευκών καμηλοπαρδάλων και άλλους χρωματισμούς.

Οι καμηλοπαρδάλεις εντοπίστηκαν αρχικά από ντόπιους στην περιοχή Γκαρίσα της Κένυας και κατόπιν ενημερώθηκαν επιστήμονες, που μπόρεσαν να καταγράψουν τα σπάνια ζώα.

«Ήταν πολύ κοντά μας και εξαιρετικά ήρεμες, ενώ δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την παρουσία μας. Η μητέρα προχωρούσε πάντα μπροστά και έδειχνε να κάνει νόημα στο μικρό της πότε να κρύβεται στους θάμνους», είπαν οι αρμόδιοι που μελέτησαν τα ζώα.

Οι συγκεκριμένες καμηλοπαρδάλεις που εντοπίστηκαν στην Κένυα αποτελούν μόλις το τρίτο στα χρονικά καταγεγραμμένο περιστατικό εμφάνισης λευκής καμηλοπάρδαλης. Στην ίδια περιοχή είχε αναφερθεί η παρουσία ενός τέτοιου ζώου τον Μάρτιο του 2016, ενώ στην Τανζανία, είχε εντοπιστεί μια λευκή καμηλοπάρδαλη τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς.

Σχόλια