Βόλος: Ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου πυροβόλησε στον αέρα κατά εφοριακών

«Θα φέρω την χατζάρα» ούρλιαξε ο ιδιοκτήτης και αμέσως μετά πυροβόλησε στον αέρα κατά των τριών εφοριακών - Χατζάρες, σπαθιά, πιστόλια, φυσίγγια, λίρες και 350.000 ευρώ στο πλυντήριο ρούχων ανακάλυψαν οι αστυνομικοί σε σπίτι και κατάστημα

Επεισοδιακή κατάληξη είχε ο έλεγχος ζαχαροπλαστείου στην Αγριά Βόλου το απόγευμα, της Πέμπτης, καθώς ο ιδιοκτήτης της φώναξε «θα φέρω την χατζάρα» και αμέσως μετά πυροβόλησε στον αέρα κατά των τριών εφοριακών.

Εδικότερα, όταν οι τρεις εφοριακοί από τη Θεσσαλονίκη, δύο άνδρες και μια γυναίκα, αφού ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και βεβαίωσαν το χρηματικό πρόστιμο που αναλογούσε, ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν, ο ιδιοκτήτης φώναξε «θα φέρω την χατζάρα» και πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα. Έντρομοι οι τρεις ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης κάλεσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον επιχειρηματία.

Στη συνέχεια, εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα της αστυνομίας από τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα και στο σπίτι του. Στο κατάστημά του, που σερβίρει κυρίως παγωτά, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, άλλο ένα πιστόλι κρότου με έναν κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου στον γεμιστήρα και δυο σπαθιά, όλα παράνομα.


Η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, όμως, έφερε στο φως άλλο ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα και το έστειλαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατέσχεσαν ακόμη 60 σφαίρες, δύο κάλυκες και  13 αβολίδωτα φυσίγγια τα οποία ο επιχειρηματίας κατείχε παράνομα, αλλά και μια νόμιμη κυνηγετική καραμπίνα με 25 φυσίγγια.


Αυτό που άφησε με ανοιχτό το στόμα τους αστυνομικούς, όμως, ήταν το ιλιγγιώδες ποσό των 350.000 ευρώ που βρέθηκε στο πλυντήριο ρούχων, καθώς και πλήθος χρυσές λίρες, για τα οποία γίνεται πλέον έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν τα κατείχε νόμιμα και αν έχει διαπράξει και άλλες φορολογικές παραβάσεις.


Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι το πρόστιμο ήταν μικρό, συγκεκριμένα 500 ευρώ και αφορούσε τη μη έκδοση αποδείξεων. Η παράβαση που διαπιστώθηκε, δεν οδηγούσε στην επιβολή λουκέτου στο κατάστημα.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Παπανάτσιου: Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά 


Μετά το πρωτοφανές περιστατικό η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου διεμύνησε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου,  οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν.

Πιτσιλής: Δεν θα γίνουν ανεκτές πράξεις βιας

 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε το εξής: Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ' ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της Αστυνομίας για την άμεση ανταπόκριση της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών.

Πρόεδρος Εφοριακών Θεσσαλονίκης: Έχουμε ριχθεί σαν πρόβατα επί σφαγή 


Το πρωτοφανές περιστατικό σχολίασε στο protothema.gr ο κ. Μιχάλης Κούπκας, πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Θεσσαλονίκης - Κιλκίς- Χαλκιδικής: «Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία οφείλει ΑΜΕΣΑ να προστατέψει τους υπαλλήλους εκείνους που έχουν ριχθεί σαν πρόβατα επί σφαγή στο κυνήγι του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής. Καλές οι υποσχέσεις και οι προθέσεις, όταν υπάρχει όμως ένα όπλο που στρέφεται εναντίον μας δεν μπορούμε να μένουμε στα λόγια και τις υποσχέσεις. Χρειάζονται άμεσα μέτρα θωράκισης των οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης για να μπορούμε ανεμπόδιστα να κάνουμε τη δουλειά μας».

http://www.protothema.gr/

Σχόλια