Πώς θα καπνίσεις σωστά ένα πούρο για μέγιστη απόλαυση

Τα πούρα είναι ένα δείγμα υψηλής τάξης και καλής αισθητικής.
Θεωρείται ως το “τσιγάρο των πλουσίων” και ακόμα και ο τρόπος που το καπνίζεις θέλει τέχνη.
Το Men Exclusive θα σου δείξει πώς να καπνίζεις σωστά ένα πούρο αλά Al Pacino…

    Πώς φτιάχνονται τα ποιοτικά πούρα


Δεν μπορούμε να πούμε πως η παρασκευαστική αξία των πούρων είναι κάτι περίτεχνο ή ακριβό. Ο αποξηραμένος καπνός τεμαχίζεται ελαφρά, τυλίγεται και ρολάρεται σε ένα μεγαλύτερο φύλλο. Αν αρχίσεις να ξεφλουδίζεις τις στρώσεις ενός καλού και ακριβού πούρου, θα δεις ότι η διαδικασία κατασκευής τους είναι πιο περίπλοκη από όσο φαίνεται.

Το είδος του καπνού, μέχρι και ο τρόπος που αυτός διπλώνεται ώστε να μπορεί να φτάσει στο στόμα σου, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην απόλαυση που σου προσφέρει το κάπνισμα του πούρου.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις τη διαφορά της παραγωγής των πούρων ποιότητας από τα πούρα του σωρού.

Τα φτηνά πούρα συνήθως παρασκευάζονται σε μηχανές και γεμίζονται με ψιλοκομμένο καπνό, όμοιο με αυτόν που βρίσκουμε στα τσιγάρα. Η τέχνη των χειροποίητων πούρων όμως δεν έχει χαθεί και ανεξάρτητα από τη χώρα παραγωγής τους, τα στριφτά πούρα πάντα είναι καλύτερης ποιότητας.

Μέγεθος και σχήμα

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο μέγεθος και το σχήμα των πούρων. Τα κλασικά πούρα, με στρογγυλεμένο στόμιο και κοφτή άκρη, είναι γνωστά ως Parejos, ενώ τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά και χοντρά πούρα (όπως αυτά που κάπνισε ο Fidel Castro) λέγονται Figurados.

Τα πούρα εκτιμώνται ανάλογα με το μάκρος τους (από 7 μέχρι και 20 εκατοστά) και το πάχος τους (μετρητής δακτυλίου).

Τα παχιά και μακρυά πούρα καίγονται πιο αργά σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Παράγει μια πιο ήπια γεύση και και καπνίζεται ευκολότερα, συν ότι διαρκεί περισσότερο. Αντιθέτως, όσο πιο λεπτό είναι ένα πούρο, τόσο πιο γρήγορα καίγεται και αφήνει πολύ πιο έντονη γεύση στο στόμα του καπνιστή.

Από τι αποτελείται το φύλλο

Τα πούρα έχουν 3 διακριτά στρώματα: τη γέμιση, το συνδετικό και το περιτύλιγμα. Και τα 3 αυτά στρώματα συμβάλλουν στη γεύση που αφήνει ένα πούρο και στο πόσο γρήγορα καίγεται.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που καπνίζουν πούρο για πρώτη φορά παραβλέπουν το περιτύλιγμα του, είναι κάτι που έχει καθοριστική σημασία για τη γεύση και τη γενικότερη αίσθηση που αφήνει το πούρο.

Κοιτάζοντας το χρώμα του περιτυλίγματος, μπορείς να καταλάβεις τα χαρακτηριστικά του πούρου. Το χρώμα αυτό κυμαίνεται ανάμεσα σε ένα πρασινωπό καφέ (Candela) μέχρι ένα πολύ σκούρο, σχεδόν μαύρο, καφέ (Oscura). Όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το περιτύλιγμα ενός πούρου, τόσο νεαρότερο ήταν το φύλλο του καπνού, όταν αποκόπηκε από το φυτό. Αυτό παράγει μια αρκετά ελαφριά και ευχάριστη γεύση, σε αντίθεση με τα σκούρα πούρα, τα οποία έχουν παραδοσιακά μια βαριά και έντονη γεύση και μυρωδιά.

Το δεύτερο στρώμα του πούρου δε χρησιμοποιείται τόσο σαν ενισχυτικό της έντασης και της γεύσης του πούρου, όσο για την πιο “γεμάτη” εικόνα του, κοινώς για να μεγαλώσει η περίμετρος του. Διπλωμένο και τυλιγμένο κατά μήκος του πούρου για να δημιουργούνται δίοδοι αέρα, το στρώμα αυτό αποτελείται κυρίως από μια ποικιλία διαφορετικών φύλλων.

Όσο πιο χοντρό είναι ένα πούρο, τόσο περισσότερα διαφορετικά φύλλα μπορούν να υπάρχουν μέσα του, με αποτέλεσμα η γεύση του πούρου αυτού να είναι μεστή και ξεχωριστή. Αυτό επιτρέπει στους παρασκευαστές των πούρων να προσθέσουν μεγαλύτερο εύρος γεύσεων και να “παίξουν” με το πόσο σφικτά ή χαλαρά θα το δέσουν.
Αν θέλεις να αγοράσεις μερικά καλά πούρα και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, πήγαινε σε ένα καλό καπνοπωλείο και ρώτα τους ειδικούς. Ανάλογα με τα γούστα σου, θα σε κατατοπίσουν κατάλληλα και θα σου δώσουν αυτό που θες.

Πώς να καπνίσεις σωστά το πούρο

Αρχικά, πρέπει να το φυλάξεις στις σωστές συνθήκες από τη στιγμή που θα το αγοράσεις μέχρι να το καπνίσεις. Τα πούρα πρέπει να φυλάσσονται σε υγρό και σκοτεινό περιβάλλον, γι’ αυτό οι περισσότεροι τα διατηρούν σε μια ειδική θήκη για πούρα ή σε υγραντήρες. Έτσι αποτρέπεται το στέγνωμα των φυσικών ελαίων του καπνού, δεν αλλοιώνεται η γεύση του και παραμένει άθικτο για αρκετούς μήνες.

Όταν έρθει η ώρα να το ανάψεις, πρέπει να παρατηρήσεις την άκρη του πούρου. Πολλά είναι έτοιμα κομμένα, άλλα όμως έχουν μυτερή άκρη και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα κόψεις μόνος με μια ειδική γκιλοτίνα. 
Όσο για το πώς θα το ανάψεις, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις κλασικά ξύλινα σπίρτα, με τα οποία θα είσαι σίγουρος ότι τα φύλλα του καπνού δε θα καούν πριν προλάβεις να καπνίσεις. 
Όσο καις την καύτρα, πρέπει να στριφογυρίζεις το πούρο, για να σιγουρευτείς ότι καίγεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της άκρης του.

Πριν ανάψεις το πούρο, πρέπει να θυμάσαι δύο βασικά πράγματα:

Πρώτον, τα πούρα παράγουν ΠΟΛΥ καπνό. Υπολόγισε ότι ο καπνός ενός μεσαίου πούρου αντιστοιχεί στον καπνό 10 απλών τσιγάρων και αυτό μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο το στόμα σου, αλλά και τους παθητικούς καπνιστές που υπάρχουν στον ίδιο χώρο με σένα.

Δεύτερον, πρέπει να έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου για να το καπνίσεις. Δε θα τελειώσει σε 2-3 λεπτά όπως ένα κανονικό τσιγάρο, αλλά ένα καλό πούρο μπορεί να κρατήσει ακόμα και για ώρες.

Για να απολαύσεις το πούρο κάπνισε αργά και άσε τον καπνό να γεμίσει το στόμα σου, πριν τον φυσήξεις έξω. 
Ποτέ μην κατεβάζεις τον καπνό του πούρου, εκτός αν θέλεις να βήχεις σαν έφηβος που καπνίζει για πρώτη φορά.

Απόλαυσε τη γεύση του πούρου και σε κάθε ρουφηξιά γύρνα το, για να καίγεται ομοιόμορφα. Επίσης, θυμήσου να φυσάς κάθε τόσο την καύτρα, για να μη σβήσει.

https://menexclusive.com/

Σχόλια

 1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Γνωρίζουμε ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

  Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & λάβετε απάντηση σε μια στιγμή

  Μπορείτε να μας ελέγξετε εύκολα στον ιστότοπό μας μέσω: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή χρονιά, Καλώς ήλθατε στο 2021. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο με επιτόκιο μόλις 2% στο NOVA GLOBAL FINANCE για να ξεκινήσετε τη χρονιά.

  Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε απροσδόκητα έξοδα, ένα Δάνειο από τη NOVA GLOBAL FINANCE είναι ο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να γίνει αυτό.

  Τα Nova Global Finances είναι ευέλικτα: μπορείτε να δανειστείτε έως και 10 εκατομμύρια ευρώ, με την κατάλληλη περίοδο αποπληρωμής να κυμαίνεται από 1 έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων ενοποίησης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις σας με επιτόκιο 2%.

  Αυτό που παίρνεις:
   Άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας μετά την έγκριση
   Ανταγωνιστικά επιτόκια
   Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
   Η δυνατότητα ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου σας (οι επιπλέον πληρωμές μειώνουν το ποσό κεφαλαίου του δανείου)
   Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα
   Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο στο δικό σας βολικό μέρος και ώρα

  Πώς να εφαρμόσει:
  Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη! Επιχειρήσεις ή ιδιώτες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με τη Nova Global Finances και απαιτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής, θα πρέπει να Στείλτε ένα email στη διεύθυνση (novaglobalfinances@gmail.com) Ή επικοινωνήστε με τον κ. Elliot στο whatsApp: +31642117819 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν προϋποθέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου