Στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Κοζάνη μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο, από τα συνολικά 13 που θα πραγματοποιηθούν, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Η ομιλία του Πρωθυπουργού αναμένεται στις 7.30 το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης στα Κοίλα.
Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν χθες με τις τοποθετήσεις υπουργών και τοπικών φορέων, αλλά και με μια σημαντική ανακοίνωση, που αποτελούσε αίτημα της περιφέρειας.
Πρόκειται για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δίνει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια έδωσε παράταση έως το τέλος Αυγούστου για να κατατεθούν τα επιχειρησιακά σχέδια, στρατηγικής, βιώσιμης, αστικής ανάπτυξης, για την περιοχή και από τα οποία αναμένεται να δοθεί η ώθηση που χρειάζεται η Περιφέρεια.
Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της από κοινού συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού μεγάλη ευθύνη.
Παράλληλα, ο κ. Καρυπίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο» τόνισε πως «θα εργαστούμε όλοι μαζί στο να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει σε μια δίκαιη ανάπτυξη».
Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος είπε, «το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας προέκυψε μέσα από τη στενή και ισότιμη συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας, της Περιφέρειας και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει πάνω από 200 τοπικά επιχειρηματικά σχέδια με πόρους 10 εκατ. ευρώ (5 από υπουργείο Οικονομίας και 5 από την Περιφέρεια). Είναι ένα πρότυπο συνεργασίας και συντονισμού που θέλουμε να το επεκτείνουμε και σε άλλες περιφέρειες».
Στο ίδιο μήκος κύματος αναφορικά με το συντονισμό περιφέρειας και κεντρικής εξουσίας, κινείται και ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κοινού σχεδίου, ανάμεσα στους τοπικούς φορείς, που γνωρίζουν τις δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και τα προβλήματα των περιοχών τους , με την κυβέρνηση.
Ο Θόδωρος Καρυπίδης μάλιστα έχει πολλαπλώς ζητήσει να αξιοποιηθεί η δυνατότητα που δίνεται για πρώτη φορά στις Περιφέρειες να συμμετάσχουν στους κεντρικούς σχεδιασμούς, υπογραμμίζοντας πως μέχρι σήμερα η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης ήταν ελάχιστη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.enikos.gr/politics/525782/stin-kozani-o-alexis-tsipras

Σχόλια