Τo Βοΐο τίμησε ένα από τα μικρότερα και ομορφότερα χωριά του, τη Βουχωρίνα (του Ναπολέοντα Γρ. Κοντού*)

Χθες Κυριακή (11/6/2017), γιορτή των Αγίων Πάντων, ο Δήμος Βοΐου πήρε την απόφαση να κάνει το 1ο Παμβοϊακό συναπάντημα σε ένα από τα μικρότερα και ομορφότερα χωριά του Δήμου τη Βουχωρίνα Τσοτυλίου. 

Η προεργασία εκ μέρους του Δήμου, στο χώρο της εκδήλωσης ήταν άψογη, αυτό διαπιστώθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους και περισσότερο από τους λίγους (16) χειμερινούς κατοίκους του χωριού, που έζησαν την προετοιμασία από κοντά.
Η  συμμετοχή του κόσμου ήταν άριστη, και αυτό οφείλεται στη διαφήμιση που έκανε ο Δήμος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και για τα οποία τους αξίζει μεγάλος έπαινος.
Να σημειώσω εδώ ότι από ότι τα σχήματα (χορευτικά) που έλαβαν μέρος ήταν τα παρακάτω:

Πολ. Σύλλογος Πενταλόφου

Σύλλογος Γυναικών Τσοτυλίου

Ολυμπιακή Φλόγα Νεάπολης

Σύλλογος Ομαλής – Γλυκοκερασιάς

Φιλαθλητικός Ορειβατικός Σύλλογος Εράτυρας «Η ΣΕΛΤΣΑ»

Μ.Π.Σ. Γαλατινής

Μ.Π.Σ. Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»

Ιππικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο ΑΓ. ΜΟΔΕΣΤΟΣ»

ΚΑΠΗ Σιάτιστας

Σύλλογος Βοϊτών Κοζάνης «Η ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Ποντιακός Σύλλογος Τσοτυλίου και περιχώρων

Η Εύξεινος Λέσχη Βοΐου Νεάπολης

Η δε συμμετοχή του κόσμου, από ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα, ήταν περίπου στα 1.500 άτομα, αριθμός ευχάριστος για ένα χωριό που οι κάτοικοι σε χειμερινή σεζόν είναι όπως αναφέρω και παραπάνω στα 16 άτομα. Στην  περίπτωση του Βοΐου θα ίσχυε το «οι κάτοικοι των χωριών κρατούν Θερμοπύλες».
 Γύρισα όλα τα χωριά του Βοΐου, σχεδόν η ίδια κατάσταση επικρατεί παντού, εκτός από την περίοδο του καλοκαιριού, που παρουσιάζουν μια «ζωντάνια» και αυτό πριν από τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Κάτοικος άλλου χωριού, μου έλεγε πριν δύο χρόνια, ότι αρκούδα έχει το λημέρι της (φωλιά) στα 70 μέτρα παρακάτω από το σπίτι του και συμπληρώνει και λέγει: «Τι να κάνω, τη συνήθισα».

Η παραπάνω αναφορά, ας θεωρηθεί μια παρένθεση. Επανέρχομαι στα της εκδήλωσης του Δήμου Βοΐου.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. Δήμαρχε και σ’ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με την παράκληση η εκδήλωση αυτή να επαναληφθεί και στα υπόλοιπα χωριά του Βοΐου και φυσικά όπου υπάρχουν δυνατότητες, οι λίγοι κάτοικοι των χωριών, έχουν την ανάγκη της επικοινωνίας, που τόσο πολύ τους λείπει, και να είστε βέβαιοι πως θα σας θυμούνται πάντα.

Ο συνολικός αριθμός των χορευτών ήταν τριακόσια είκοσι  άτομα (320), το δε πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Καλλιόπη Κισκίνη με την ορχήστρα της Σιάτιστας «ΧΑΛΚΙΝΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ»

ΝΑΠ. ΓΡ. ΚΟΝΤΟΣ

Γαμπρός γαρ Βουχωρίνας

ΚΟΖΑΝΗ 12-6-17


http://kozan.gr/

Σχόλια