Γιάννος Παπαντωνίου: Ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Αντιμέτωποι με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος βρίσκονται ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά την άσκηση σε βάρος τους ποινικής δίωξης, από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θεωρούνται ύποπτοι φυγής από την ελληνική δικαιοσύνη και συνεπώς τους απαγορεύθηκε η έξοδός τους απο τη χώρα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στην ανάκριση που θα διενεργηθεί σε βάρος τους για σειρά υποθέσεων διαφθοράς.

Γιάννος Παπαντωνίου: Βρήκαν 46 λογαριασμούς με καταθέσεις 2,3 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ. Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς. Στην επίμαχη λίστα εντοπίστηκε ένας από τους τρεις λογαριασμούς για τους οποίους έχει ζητηθεί με αίτημα δικαστικής συνδρομης επιπλέον στοιχεία από τις ελβετικές αρχές από τις 22 Μαρτίου 2017.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης ήρθε ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείτο από την Εισαγγελία Διαφθοράς για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς της ακίνητης περιουσίας του κ. Παπαντωνίου.


Εάν, δηλαδή, η περιουσία του πρώην υπουργού είναι "καθαρή" ή εάν πίσω από την απόκτησή της υπάρχει οσμή μαύρου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών.

Σχόλια