Το Βόιο– Η ζωή στο σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο

Η ΕΡΤ Κοζάνης συνεχίζει της ειδικές εκπομπές από ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία  στον ρόλο της ως Δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης που οφείλει να ερευνά, να αποτυπώνει, να προβάλει αλλά και να προωθεί όλα τα ζητούμενα και τα προβλήματα της περιοχής.

Αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 η ΕΡΤ Κοζάνης θα εκπέμψει από τις 9 το πρωί έως στις 12 το μεσημέρι μέσα από την καρδιά της Σιάτιστας, από το ιστορικό Τραπάντζειο Γυμνάσιο με θέμα: «Το Βοίο– Η ζωή στο σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο».

Το καταπράσινο Βόιο με τους ορεινούς πετρόκτιστους οικισμούς του Άνω Βοίου, τα επιβλητικά και μοναδικά αρχοντικά της Σιάτιστας, τα ατελείωτα δάση και το πυκνό πράσινο του ορεινού όγκου σας προσκαλούν σε ένα ραδιοφωνικό ταξίδι γνωριμίας στο χώρο και το χρόνο. Στην παραγωγή του πρωτογενή τομέα, τις ιδιαιτερότητες του ανάγλυφου και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες

Θα ακούσουμε τις απόψεις του Δημάρχου Βοΐου και των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά την ανάπτυξη, Θα σταθούμε σε ξεχωριστά προϊόντα της γης, την μοναδική αρχιτεκτονική και τους καλφάδες αλλά και τις γλωσσικές ποικιλίες.

Η γούνα και τα προϊόντα θα μας δώσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον παραγωγικό ιστό της περιοχής, ταυτόχρονα με την προσπάθεια ανάδειξης του αγροτουρισμού και του θρησκευτικού τουρισμού.

Θα περιηγηθούμε ακόμη στα έρημα χωριά και θα αφουγκραστούμε τα προβλήματα των κατοίκων που έχει προκαλέσει και η ερημοποίηση, θα ακούσουμε τι ζητάνε και τι ευελπιστούν, ενώ δεν θα παραλείψουμε να συζητήσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία, να γνωρίσουμε διαδρομές εκκλησιαστικές και ιστορικές και να θυμηθούμε τους πρώτους έλληνες δημοσιογράφους.Όλα αυτά αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου 2019 από τις 09.00 π.μ έως στις 12 μ.μ.Συντονιστείτε στην ΕΡΤ Κοζάνης στους 100,2 και 100,6 FM η διαδικτυακά στο www.ert.gr/news/kozani


 http://www.sierafm.gr

Σχόλια