Δ. Λαμπρόπουλος: «Δεν μπορεί σε κάθε 10 μέτρα να μας βάζουν διόδια». Καθησυχαστικός ο Περιφερειάρχης.

Σε νέους «μπελάδες» φαίνεται πως μπαίνει η Π.Ε. Κοζάνης, καθώς μετά τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και τη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση της, ήρθε σαν «κερασάκι» στην τούρτα ο νέος «χάρτης» των διοδίων στην Εγνατία Οδό, που αποκάλυψε από το πρωί το kozan.gr.

 Πρόκειται (με βάση το νέο ΦΕΚ, τα περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής) για τη δημιουργία ενός νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας, που θα τεθεί σε λειτουργία 1/11/2017 και δύο ακόμη πλευρικούς σταθμούς διοδίων σε Ανατ. Σιάτιστα και Καλαμιά Κοζάνης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Θ. Καρυπίδης παρά του ότι δεν πρόλαβε να δει το σχετικό δημοσίευμα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός κάνοντας λόγο για «αναλογικά διόδια». Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν είναι κάτι παραπάνω, θα υπάρξουν αντιδράσεις, σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας πως: «Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Διάβασα το δημοσίευμα και σίγουρα προβληματίστηκα». Ο κ. Ιωαννίδης δε θέλησε να πει κάτι περισσότερο, αν όπως είπε, δε συνομιλήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος που ανέφερε: «Προφανώς και θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Δεν μπορεί σε κάθε 10 μέτρα να μας βάζουν διόδια…Τις επόμενες ώρες θα έρθω σε επαφή με τον Περιφερειάρχη να δούμε πως θα κινηθούμε».

 Τέλος, το Kozan.gr μίλησε και με τον πρόεδρο του ΤEΕ Δυτικής Μακεδονίας
κ. Δημήτρη Μαυροματίδη ο οποίος σημείωσε: «Δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με ιδιαίτερη επιβάρυνση στον Δήμο Βοΐου και την περιοχή της Καστοριάς. Θεωρώ ότι το ζήτημα έχει πάει σε ένα πολιτικό και κεντρικό επίπεδο υπό την έννοια των μνημονιακών υποχρεώσεων».

Θανάσης Τέγος

Σχόλια