Εύζωνες με τη στολή του Πόντιου αντάρτη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία

Πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, στην οποία θα αποδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας
Θανάσης Γερασιμίδης, Μαρία Κατσή
Με την επίσημη αλλαγή της προεδρικής φρουράς με Ευζώνους που φορούν τη στολή του Πόντιου αντάρτη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος. 
Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας κατακλύστηκε απο παραδοσιακές στολές του Πόντου, με άτομα κάθε ηλικίας να έχουν προσέλθει στο κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στις 353.000 αθώες ψυχές που χάθηκαν από τους Τούρκους. Αμέσως μετά την αλλαγή της φρουράς θα απευθύνουν χαιρετισμούς μέλη των ποντιακών οργανώσεωνμ αλλά και ακαδημαϊκοί. 


Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ποντιακά συγκροτήματα θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους στις γειτονιές των πατρίδων τους. Στις 20:00 θα ξεκινήσει πορεία με προορισμό την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, όπου μέλη των ποντιακών οργανώσεων θα επιδώσουν ψήφισμα. 

Στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα από σωματεία των Ποντίων, όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβάλλουν την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, καθώς και τα γεγονότα που οδήγησαν στη Γενοκτονία. 

περισσότερα http://www.protothema.gr/

Σχόλια