Οριστικός ο υποβιβασμός του Ηρακλή

Είναι οριστικό. Ο Ηρακλής υποβιβάζεται. Όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της ΕΠΟ ο Γηραιός παραιτήθηκε της διαδικασίας εφέσεως της πρωτόδικης απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης για την μη χορήγηση άδειας, κάτι που σηγμαίνει ότι η μη αδειοδότηση του συλλόγου είναι οριστική.  Αυτό σημαίνει ότι τη νέα χρονιά ο Ηρακλής θα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:


Κατόπιν της από 25/5/2017 έγγραφης δήλωσης παραίτησης από το δικόγραφο της εφέσεως της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 (εκκαλούσας), η σημερινή υπόθεση δεν συζητήθηκε. Κατά συνέπεια, ισχύει η πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.

Η θέση του Ηρακλή


Από την πλευρά του ο Ηρακλής και το νομικό επιτελείο τονίζει πως η παραίτηση από την διαδικασία της έφεσης για την αδειοδότηση έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Όπως τονίζουν ότι δεν προβλέπεται ο υποβιβασμός μιας ομάδας για μη αδειοδότηση και προσθέτουν πως θα πρέπει να ισχύει ότι και την φετινή σεζόν δηλαδή περιορισμός στις μεταγραφές και τις ανανεώσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στον ΚΑΠ και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν προβλέπεται κανένας υποβιβασμός. Το θέμα είναι ότι τόσο η Λίγκα όσο και η ΕΠΟ είχαν ξεκαθαρίσει πως όποια ομάδα δεν καταφέρει να πάρει άδεια τότε καταλαμβάνει την τελευταία θέση για οικονομικούς λόγους και υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία.

Πλέον τελευταία ελπίδα για τον Ηρακλή είναι η προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Σχόλια