Με ΚΤΕΛ και courier διακινούσαν τα ναρκωτικά – Εξαρθρώθηκε πολυμελής οργάνωση – Συλλήψεις και στην Καστοριά

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση ημεδαπών, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην πόλη του Καρπενησίου, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας και της Λακωνίας.

Συνελήφθησαν προχθές, στο Καρπενήσι, στην Αθήνα, στη Λευκάδα και στην Καστοριά, συνολικά 9 μέλη της σπείρας, ηλικίας από 21 έως και 37 ετών, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη.
Η εξάρθρωση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Καρπενησίου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ στις περιοχές της Αθήνας και της Λευκάδας, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επιπλέον 5 ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως και 32 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.
Η αποδόμηση της εγκληματικής σπείρας, επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Αναλυτικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το τελευταίο τρίμηνο του 2016, διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση (διακριτούς ρόλους), με σκοπό την προμήθεια και περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών.
Όπως διακριβώθηκε, η διακίνηση των ναρκωτικών διεξαγόταν συνήθως με αποστολή ασυνόδευτων δεμάτων (με ψευδή στοιχεία παραληπτών), μέσω του ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς (courier), με τα μέλη της σπείρας να αποκομίζουν παράνομα οικονομικά οφέλη.
Επίσης στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ημεδαποί, μέλη της σπείρας, οι οποίοι αναζητούνται.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και κεταμίνης,
σπόροι κάνναβης και αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, αναμεμειγμένα με καπνό,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,


3 τρίφτες κάνναβης και 3 πίπες καπνίσματος κάνναβης,
τυποποιημένες κενές νάιλον συσκευασίες, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
πιστόλι replica,
2 στιλέτα,
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
συσκευή λέιζερ,
2 φύσιγγες αερίου αεροβόλου όπλου και φυσίγγιο πιστολιού,
χρηματικό ποσό,
πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM,
δίκυκλη μοτοσικλέτα και δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

efthia.gr

Σχόλια