"Βόμβες" Βερολίνου λόγω ομιλίας Τσίπρα: "Δεν είναι σοβαρός" - "Σόιμπλε μάζεψε τον"

- Θυμωμένοι οι βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ μετά από την ομιλία Τσίπρα
- Ζητούν από τον Σόιμπλε να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός
- "Ο Τσίπρας είναι ασόβαρος"
- Η Καγκελαρία στηρίζει πλήρως τον σκληρό και άκαμπτο Σόιμπλε 
- "Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα" διαμηνύει το Βερολίνο
- Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση 
Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι θα έχουμε συμφωνία μέχρι τις 22 Μαΐου, ωστόσο, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν προκάλεσε μόνο εσωτερικές αντιδράσεις αλλά και το Βερολίνο ενοχλήθηκε "παγώνοντας" και πάλι την διαπραγμάτευση. Βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ ζητούν από τον Σόιμπλε να "μαζέψει" τον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζουν ασόβαρο, κρατώντας σκληρή στάση απέναντι του.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Antenna στο Βερολίνο, οι βουλευτές αντέδρασαν στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν με επιστολή τους - που θα δημοσιευτεί αύριο (10.04.2017) στην Bild- από τον Σόιμπλε να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στον Τσίπρα. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ο κ. Ραμσάουερ λέει: "Ο κ. Τσίπρας παραβιάζει τα όσα συμφωνήθηκαν στην Μάλτα μέσα σε δυο μέρες. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σοβαρός".

Click4more: Συνεδρίαση Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Η "άγνωστη" αδελφή του Τσίπρα, τα άνθη πορτοκαλιάς και η ροκ Αχτσιόγλου [pics]
Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση της η καγκελαρία... βάζει πλάτη για την σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα και ξεκαθαρίζει πως αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα... τότε δεν υπάρχει πρόγραμμα και πάμε σε ακύρωση της συμφωνίας.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον ίδιο τον κ. Σόιμπλε ενώ έστειλε τελεσίγραφο στους θεσμούς πως η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει κανένα μέτρο αν στην συμφωνία δεν περιλαμβάνονται και μέτρα για το χρέος (δείτε εδώ περισσότερα). Να σημειωθεί ότι για αύριο είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με την Άνγκελα Μέρκελ.

Δείτε το βίντεο

Σχόλια