Επιμένει ο Σκουρλέτης: Αυτά που λέω για την ΔΕΗ, τα έλεγα από την πρώτη ημέρα

Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα το σχέδιο για την ΔΕΗ, λέει ο υπουργός Εσωτερικών

Επιμένει στην θέση του για ξεπούλημα της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας δήλωσε: «Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα».

Ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε πως τον καλύπτει απόλυτα η πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε το Σάββατο και για το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε πως «αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε «να δούμε κάτω από τους τίτλους, τα συνθήματα και τις λέξεις, ποια είναι η αλήθεια για τη ΔΕΗ» και υποστήριξε πως «η κατάσταση στην επιχείρηση δεν είναι άσχημη σε τέτοιο βαθμό που λένε, το λένε για να ξεπουληθεί όσο-όσο».

«Πάντα επί μνημονίου, υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας και κάποιοι να κερδίσουν», είπε ο υπουργός.

Εμείς είμαστε οι μόνοι που το είπαμε και πριν και μετά, αλλά οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι υπό καθεστώς ήττας, της συμφωνίας του 2015. Στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ, είπε ακόμα ο κύριος Σκουρλέτης.

Όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους που δεν σέβονται την υπογραφή τους, που θέτουν συνεχώς καινούρια θέματα κατά το δοκούν, είσαι υποχρεωμένος να τα λες όλα, κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών.

Εξηγώντας τι εννοεί λέγοντας πως θα ξεπουληθεί η ΔΕΗ, ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε: «Ένα σχέδιο που προβλέπει ότι σε ένα χρόνο και κάτι μήνες θα πρέπει να έχει πωληθεί ένα ποσοστό της ΔΕΗ, είναι ένα σχέδιο εξαρχής καταδικασμένο, είναι ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα»

«Η εικόνα της ΔΕΗ είναι κατ'έικόνα και ομοίωση της χώρας. Τι έγινε με τη χώρα, την υπερχρεώσανε και τώρα έχουμε φτάσει στο Ταμείο», είπε.

Μιλώντας για την συμφωνία και την αξιολόγηση, ο κύριος Σκουρλέτης ζήτησε να περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ώστε να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές, αναφέροντας ως αντίμετρα την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την επιδότηση ενοικίου, ακόμα και το δωρεάν ρεύμα.

Ο κύριος Σκουρλέτης επανέλαβε τη θέση που έχουν εκφράσει επανειλημμένως στελέχη της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αυτή την στιγμή παρακολουθούμε την τακτική του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του ΔΝΤ να καθυστερούν την διαπραγμάτευση και να ωθούν την κατάσταση στα άκρα για να κερδίσουν όσα μπορούν.

Η καθυστέρηση δεν είναι με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, τόνισε και στο ερώτημα αν βλέπει εκλογές, απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν εκτιμώ ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο αυτό», συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι «η αξιολόγηση σχετικά σύντομα θα κλείσει».

Σχολιάζοντας την στάση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και ότι είναι προκλητική η στάση του. 

Σχόλια