Χρυσή η Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου

- Ο... χορός των μεταλλίων για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου δεν σταματά

- Μετά το ασημένιο του Φιλιππίδη στο άλμα επί κοντώ και το χάλκινο της Παπαχρήστου στο τριπλούν ήρθε η σειρά της Κατερίνας Στεφανίδη να φέρει το... καλύτερο όλων


- Με άλμα στα 4:85 η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο επι κοντώ γυναικών


- Η Ελλάδα έφθασε έτσι τα 29 μετάλλια στη διοργάνωση


Το πρώτο διήμερο του 34ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Βελιγράδι είναι γεμάτο... μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα.

Η.. χρυσή μας Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το φαβορί στο επί κοντώ γυναικών για το "μεγάλο" μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου και το επιβεβαίσε με τον καλύτερο τρόπο. Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή και αυτής της διοργάνωσης.

Παράλληλα κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιπίδη στο επί κοντώ και το χάλκινο της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν και ανέβασε στα 29 την συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στη διοργάνωση.


Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα -με έξυπνη στρατηγική- κόντρα στην Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ, η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο κατάφερε να περάσει με την πρώτη τα 4.80 και 4.85 μέτρα, άλματα που την έστειλαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου (δεν πήδηξε στα 4.70 και στα 4.75, περιμένοντας το λάθος της Γερμανίδας). Τα 4.85 της Στεφανίδη αποτελούν και την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη.

Γνωρίζοντας πως έχει πάρει το χρυσό, η Στεφανίδη προσπάθησε να περάσει το 4,91, που είναι ρεκόρ της Ισινμπάγεβα, αλλά είχε τρεις άκυρες. Το ασημένιο ασημένιο μετάλλιο -όπως είπαμε- εξασφάλισε η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ με 4.75μ. και το χάλκινο η Σουηδή Αντζέλικα Μπένγκντσον με 4.55μ.

Η κατάταξη:

1.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.85μ
2.Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.75μ
3.Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4.55μ
3.Μαρίνα Κιλίπκο (Ουκρανία) 4.55μ
5.Μιχαέλα Μέιγερ (Σουηδία) 4.55μ
6.Λίζα Γκούναρσον (Σουηδία) 4.55μ
6.Μίνα Νικάνεν (Φινλανδία) 4.55μ
8.Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.40μ
8.Τίνα Σούτεχ (Σλοβενία) 4.40μ
10.Ανίκα Ρόλοφ (Γερμανία) 4.40μ
11.Αντζέλικα Μόσερ (Ελβετία) 4.40μ
12.Ιρίνα Γιακάλτσεβιτς (Λευκορωσία) 4.40μ
13.Ρομάνα Μαλακόβα (Τσεχία) 4.40μ

http://www.newsit.gr/

Σχόλια