Στήριξη του Χ. Κάτανα στην Ε. Παναγιωτίδου

Ως μέλος και μόνο ακόμη, του συνδυασμού Ανατροπή Δημιουργία μετά την παραίτηση μου από την θέση του περιφερειακού συμβούλου Ν. Κοζάνης, θεωρώ πως έχω καθήκον να τοποθετηθώ δημόσια πλέον για ένα θέμα που πήρε δυστυχώς μεγάλη και άσχημη διάσταση μετά τις δηλώσεις του κ. Μπίρου, αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας.

Επικροτώ και συγχαίρω τη στάση της κ. Παναγιωτίδου πρώην αντιπερειφεριάρχη ενέργειας περιβάλλοντος και μεταφορών, για λόγους καθαρά πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι την οποιαδήποτε πολιτική θέση. Εάν οι σχέσεις των ανθρώπων που διοικούν τον τόπο μας, δεν εμπεριέχουν τον σεβασμό, δεν μπορεί να παραχθεί πολιτικό έργο προς όφελος του πολίτη. Και εξηγούμε.

Ο μόνος λόγος που η πρώην αντιπεριφερειάρχης ενέργειας περιβάλλοντος και μεταφορών ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό και το λέει ξεκάθαρα αυτό στη δήλωσή της, είναι το ηθικό σκέλος, το ότι δεν ενημερώθηκε ως οφείλει να το κάνει ο περιφερειάρχης προς κάθε αντιπεριφερειάρχη. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό μια και καλή. Όχι γιατί επιθυμούσε την παραμονή της, αλλά γιατί αρνήθηκε την δίμηνη παράταση που της προτάθηκε. Φυσικά πολλοί ξέρουν, και ας σιωπούν ότι ο περιφερειάρχης συνήθιζε να επικοινωνεί με αντιπεριφερειάρχες ή και περιφερειακούς συμβούλους για λόγους πολύ μικρότερης σημασίας, πολλές φορές. Άρα γιατί δεν το έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρώντας μια σχετική πολιτική δεοντολογία; Αυτό μας λέει η κ. Παναγιωτίδου μέσα από το κείμενο ανεξαρτητοποίησής της και όχι αυτό που κ. Μπίρος πάει να λανσάρει, ότι δηλαδή φεύγει για άλλους λόγους. Κατανοώ ότι πρέπει να υπερασπιστεί ως απόλυτα υπάκουος τον περιφερειάρχη, αυτό είναι πολιτικά απρεπές ως προς την πρώην συνάδελφό του, είναι και πολιτική επιλογή του και θα κριθεί από τον κόσμο της Φλώρινας για τη στάση του.

Την πολιτική καθαρότητα και εντιμότητα, καλό είναι λοιπόν να την τιμάμε και μπροστά στις κάμερες. Όχι με διπρόσωπες τακτικές. Όλοι γνωρίζουμε καταστάσεις και πρόσωπα κ. Μπιρο και δεν αφήνουμε υπονοούμενα γιατί έτσι μας αρέσει. Εάν ξέρετε κάτι περισσότερο, να το πείτε δημόσια, αλλιώς ο πολιτικός άνδρας οφείλει να σιωπά. Και πολλοί συνάδελφοι στον συνδυασμό είμαι σίγουρος ότι έστω και σιωπηρά, συμφωνούν μαζί μου. Προσωπικά πιστεύω πως ότι είχατε να πείτε θα μπορούσατε να το πείτε κεκλεισμένων των θυρών στις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης και όχι δημόσια προσπαθώντας για μία φορά ακόμη να χαϊδεύετε καταστάσεις και πρόσωπα. Επιλογή σας ασφαλώς να συνεχίσετε να εκτίθεστε. Πάντοτε μέγιστος κριτής ήταν είναι και θα είναι για κάθε πολιτικό πρόσωπο και σε κάθε επίπεδο διοίκησης ο λαός και μόνο αυτός. Να ευχηθώ επίσης στον κ. Γέρου καλή θητεία και καλή δύναμη στο νευραλγικό πόστο που αναλαμβάνει για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.

Κάτανας Χάρης

Μέλος του συνδυασμού Ανατροπή Δημιουργία.

Σχόλια