ΚΟΜΜΩΤΕΣ, ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΠΑΡ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ FOCUS: Έτσι όπως πάμε οδηγούμαστε κατευθείαν στη δραχμή

Μαρτυρίες Ελλήνων διαφόρων ειδικοτήτων: κομμωτών, ταξιτζήδων ακόμη και ιδιοκτητών μπαρ, οι οποίοι βλέπουν τη δραχμή να πλησιάζει, επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Focus».

Όπως γράφει σε σχετικό άρθρο: «Τίποτε δεν λειτουργεί. Οι Έλληνες φλερτάρουν και πάλι με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και προσθέτει:  Αντίστροφη μέτρηση και πάλι για την Ελλάδα – χωρίς οικονομική ενίσχυση η χώρα απειλείται και πάλι με πτώχευση».


«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μάταιη – ή έτσι τη θεωρούν οι Έλληνες που δεν έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν λόγω των πολλών μέτρων λιτότητας τα τελευταία χρόνια.  Το φάντασμα του «Grexit» πλανάται ξανά πάνω από τη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός άλλα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και άλλα έκανε.  «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχέθηκε στο λαό του πριν από δύο χρόνια ότι θα βάλει τέλος στη λιτότητα. Ωστόσο, επέβαλε αμέτρητες αυξήσεις φόρων και νέα μέτρα λιτότητας.

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι του είναι οργισμένοι», επισημαίνει το εν λόγω δημοσίευμα και προσθέτει: «Ο ελληνικός λαός έχει χάσει την υπομονή του. Οι επενδύσεις τείνουν στο μηδέν, ενώ ο δείκτης ανεργίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι νέοι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και συνήθως αμείβονται μόνο με τον κατώτατο μισθό των 486 ευρώ το μήνα. Οι συνταξιούχοι που υποστήριζαν τις οικογένειές τους, σε πολλές περιπτώσεις, δύσκολα μπορεί να βοηθήσουν λόγω των περικοπών στις συντάξεις τους».

http://www.crashonline.gr/

Σχόλια