ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! Δεν σταματάει η τουρκική προκλητικότητα – Να φύγουν οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές από την Κω

Συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις η τουρκική πολιτική ηγεσία. καθώς λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για 130 αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Κως είναι αποστρατιωτικοποιημένη και χαρακτήρισε παράνομη την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί.

Η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ έγινε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης για άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί.

«Έχουμε δει τις ειδήσεις αυτές, σύμφωνα με τη με τη συμφωνία του 1947 η Κως πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένη κι εκεί απαγορεύεται κάθε στρατιωτική διαδικασία» είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε «είναι παράνομη αυτή η δραστηριότητα».

Κατέληξε, τέλος, ζητώντας από την Αθήνα «να μην προκαλεί ένταση να μην κάνει μονομερείς ενέργειες και να δραστηριοποιείται βάσει των διεθνών κανόνων στο Αιγαίο».

http://www.crashonline.gr/

Σχόλια