Την πλατεία Ταξίμ ήθελε να αιματοκυλίσει ο τρομοκράτης του Ρέινα

Στην κατάθεσή του ο δράστης υποστήριξε ότι λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στην πλατεία Ταξίμ άλλαξε σχέδιο και έτσι έψαξε και βρήκε τον επόμενο στόχο του, το κλαμπ Ρέινα 

«Έβαψε» με αίμα την Πρωτοχρονιά δεκάδων ανθρώπων και οικογενειών όταν το βράδυ της Παραμονής του νέου έτους εισέβαλε στο κλαμπ Ρέινα πυροβολώντας αδιακρίτως και σκορπώντας τον θάνατο. Ο λόγος για τον Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ που σκότωσε 39 ανθρώπους και τελικά λίγες μέρες μετά το μακελειό συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40χλμ. από το Ρέινα μαζί με άλλους τέσσερις -τρεις γυναίκες και έναν άνδρα.

Ο δράστης στην κατάθεσή του αποκάλυψε πως ο αρχικός του στόχος δεν ήταν το νυχτερινό μαγαζί αλλά η πλατεία Ταξίμ την οποία και δεν μπόρεσε να χτυπήσει λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στην περιοχή, όπως ο ίδιος ο Μασαρίποφ υποστήριξε.

«Ήρθα στην Τουρκία πέρυσι τον Ιανουάριο για να συμμετάσχω στον πόλεμο της Συρίας. Πήρα εντολή να έρθω στην Τουρκία από το Ιράν. Εγκαταστάθηκα στο Ικόνιο. Κατά την παραμονή μου εκεί ήρθε η εντολή από τη Ράκκα. Μου είπαν να οργανώσω το βράδυ της Πρωτοχρονιάς επίθεση στην Ταξίμ. Τους έστειλα το βίντεο με το οποίο έκανα τη βόλτα μου στην πλατεία. Συμφωνήσαμε να χτυπήσω εκεί. Και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς πήγα στην Ταξίμ, αλλά τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα (πάνω από 5.000 αστυνομικοί). Έμοιαζε αδύνατο να γίνει η επίθεση. Τότε επικοινώνησα πάλι με τον άνθρωπο που μου έδωσε την εντολή. Συμφωνήσαμε ότι η Ταξίμ δεν ήταν το κατάλληλο μέρος και μου ζήτησε να βρω έναν καινούριο στόχο στην περιοχή. Πήρα ένα ταξί γύρω στις 22;00 και άρχισα να ψάχνω στην παραλιακή. Το Ρέινα μου φάνηκε κατάλληλο. Δεν φαινόταν να έχει έντονα μέτρα ασφαλείας. Ενημέρωσα το άτομο που μου έδινε τις εντολές, λέγοντάς του ότι το Ρέινα είναι κατάλληλο μέρος. Δέχτηκε και μου είπε να κάνω την επίθεση εκεί. Πήγα στο Ζεϋτίνμπουρνού με ταξί. Πήρα το όπλο από το σπίτι που έμενα και γύρισα στο Ρέινα και έκανα την επίθεση» είπε ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Μάλιστα τα υψηλόβαθμα άτομα με τα οποία συνεργάζεται από το ΙSIS του έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό του κλαμπ.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια