Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα μετά την προκλητική παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα Ίμια έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο Έλληνας ΠτΔ κάλεσε την Άγκυρα να σέβεται την ιστορία, σημειώνοντας πως δεν παραβίασε μόνο τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και τη Συνθήκη της Λωζάνης!
«Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση APTP.

«Η σημερινή παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης» είπε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος που πραγματοποιεί από επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία.

«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/politikh/Paremvasi-Paylopoyloy-gia-ta-Imia-Sevasteite-tin-istoria/695918

Σχόλια