ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΩΝ! Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που φορτίζει το κλίμα

Κύμα σφοδρότατων αντιδράσεων προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση του Αρείου Πάγου για την μην έκδοση των «8″ Τούρκων στρατιωτικών.

Μάλιστα πολλά ήταν τα τουρκικά ΜΜΕ που έσπευσαν να μεταδώσουν το γεγονός ως έκτακτη είδηση. Σύμφωνα  με πληροφορίες έχει ήδη κληθεί  ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσειςΑξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η απόφαση εκδόθηκε την ίδια μέρα που πραγματοποιούνταν πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας σε επίπεδο γενικών γραμματέων στην ΆγκυραΑκόμη πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τους οκτώ στρατιωτικούς.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών  της Τουρκίας στο οποίο κατηγορεί ανοικτά την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να επιδιώκει με κάθε μέσο την έκδοση των οκτώ προκειμένου όπως λένε να αποδοθεί δικαιοσύνη από το ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα της χώρας. Ακόμη υποστηρίζεται ότι η απόφαση έχει πολιτικά κίνητρα καταλήγοντας ότι θα υπάρξει επανεκτίμηση των διμερών σχέσεων, της συνεργασίας σε θέματα τρομοκρατίας  αλλά και του τύπου της κοινής αντιμετώπισης διμερών ζητημάτων.

Η προσκείμενη στον Ερντογάν, Σαμπάχ κάνει λόγο για απόφαση – σκάνδαλο ενώ προβλέπει πως «μια πολύ διαφορετική σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών».


Από την πλευρά του, το σάιτ Haberturk αναφέρει ότι πρόκειται για «απόφαση-σοκ» και σημειώνει ότι «η Ελλάδα δεν εκδίδει τους 8 πρακξικοπηματίες. Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να μη στείλει πίσω στην Τουρκία τους 8 στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μια μέρα μετά το πραξικόπημα που έκανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν».    
Πριν από την απόφαση η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της χώρας μας για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τρομοκράτες βρίσκουν άσυλο σε ξένες χώρες την ώρα που η Τουρκία συγκλονίζεται από κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων.
Φυσικά εννοεί τους «8″ ενώ σημειώνει ότι οι ελληνικές Αρχές δεν τους βάζουν χειροπέδες όταν εμφανίζονται στο δικαστήριο και ότι κοροϊδεύουν την Τουρκία εδώ και έξι μήνες εξαιτίας της υπόθεσης .

Στην συνέχεια η εφημερίδα  κατηγορεί την Ελλάδα ότι διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων τρομοκρατών, ότι στηρίζει το αριστερό τουρκικό κίνημα, DHKP-C, που κατηγορείται για τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μάλιστα υποστηρίζει ότι πίσω από τις τελευταίες πολύνεκρες τρομακτικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη κρύβεται  η χώρα μας λόγω της υπόθαλψης των τρομοκρατών.


Σχόλια