Ο Σύμβουλος του Τραμπ, με καταγωγή από το Πολυκάστανο Βοίου, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Ελλάδα και ΗΠΑ θα παραμείνουν φίλοι”

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ ήταν, είναι και θα παραμείνουν φίλοι και σύμμαχοι» δήλωσε ο Έλληνας σύμβουλος του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Γιώργος Παπαδόπουλος, χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. 
Nα σημειωθεί ότι ο πατέρας του κ. Παπαδόπουλου μιλώντας, πριν αρκετές μέρες στο Ραδιόφωνο του Sky, ανέφερε πώς η καταγωγή τους είναι από το Πολυκάστανο Κοζάνης.
«Οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε στενή σχέση με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.
 Η ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι μια γέφυρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον ελληνισμό της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο ελληνισμός μεγαλούργησε στις ΗΠΑ περισσότερο από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου» δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ σε δημοσίευμά του.

Ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος είναι ένας εκ των τριών ελλήνων που συμμετείχαν στο επιτελείο Τραμπ.
 Είναι σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson.
 Στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πάντως ότι βρέθηκε από… σπόντα, καθώς αρχικά είχε ενταχθεί στο επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία Μπεν Κάρσον.
Όταν αυτός αποσύρθηκε υποστηρίζοντας τον Τραμπ, ο Παπαδόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό του. 
Στον βαθμό που θα του δοθεί η ευκαιρία, ελπίζει να μυήσει τον Τραμπ και στα υπόλοιπα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος – για τα οποία πάντως μέχρι στιγμής ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει εκφράσει θέση.
http://www.iefimerida.gr
http://www.kozan.gr/

Σχόλια