Κώστας Καραμανλής: Δεν βλέπω σύντομα εκλογές

Στην πρόβλεψη πως δεν θα υπάρξουν σύντομα εκλογές, εκτός αν η κυβέρνηση πιεστεί από τους δανειστές, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός σε στενούς του συνεργάτες.
Ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, λέει πως “Δεν βλέπω σύντομα εκλογές, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο” ενώ εκτιμά το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους ως εξής “Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα στον κόσμο, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ακόμη κι αν τα δημοσιονομικά είναι καλύτερα, στον κόσμο δεν θα περάσει.”

Σε ότι έχει να κάνει με την διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως “Αργά ή γρήγορα, έστω και με καθυστέρηση, η αξιολόγηση θα κλείσει. Οι δανειστές δεν θα πιέσουν τον Τσίπρα πάρα πολύ και ο Τσίπρας δεν θα τραβήξει το σχοινί για εκλογές. Υπό αυτήν την έννοια τα πάντα είναι ανοιχτά. Δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να πάει σε πρόωρες εκλογές αν του βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό σε σχέση με το πακέτο νέων μέτρων μετά το 2019”.

Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει πως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ “θα εξανεμιστεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία” ενώ χαρακτηρίζει τον Τσίπρα “απογοητευτικό” στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό.

Αν όμως τελικά γίνουν πρόωρες εκλογές, ο Κώστας Καραμανλής, βλέπει ξεκάθαρο νικητή. “Αν γίνουν εκλογές, είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα κερδίσουν με διακριτή διαφορά”.

Σύμφωνα με τις πηγές της Real News, ο πρώην πρωθυπουργός, για την τουρκική προκλητικότητα αναφέρει “Η οικονομική αδυναμία ανοίγει την όρεξη σε όλους να θέτουν εθνικά ζητήματα. Ο Τσίπρας στερείται της εμπειρίας που απαιτείται, ώστε να διαχειριστεί όπως πρέπει τα εθνικά θέματα”.

ΠΗΓΗ: Real News

Σχόλια