ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ! Φορτίο 20 τόνων – Ποιοι θα τα πάρουν

Φορτίο 20 τόνων με ανθρωπιστική βοήθεια μας στέλνουν οι Αμερικάνοι, το οποίο θα φθάσει σε λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, βιταμίνες, βιβλία, παιχνίδια, είδη ρουχισμού, είδη προσωρινής υγιεινής κ.α., τα οποία θα μοιραστούν στους συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί από την κριση.

Το φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ θα φτάσει στις 14 Δεκεμβρίου στη συμπρωτεύουσα.

Όπως ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας, Χάρης Αηδονόπουλος, πρόκειται βοήθεια, από την οργάνωση «Orphan Grain Train».

Μετά τον εκτελωνισμό του φορτίου και τη διαλογή των ειδών, η διανομή θα γίνει στις αρχές του νέου έτους σε τριάντα περίπου οργανωμένες δομές που προσφέρουν βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα σε όσους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Ο κ. Αηδονόπουλος διευκρίνισε ότι από τα παραπάνω είδη δεν επιτρέπεται η διανομή τροφίμων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για τα οποία η σίτιση γίνεται μετά από διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη αποστολή φορτίου στην Περιφέρεια από την αμερικανική οργάνωση. Στο μεταξύ ο κ. Αηδονόπουλος γνωστοποίησε ότι στις 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία αγάπης στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο και προαιρετικό αντίτιμο τρόφιμα και είδη ρουχισμού που θα διατεθούν τις ημέρες των γιορτών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.


http://www.crashonline.gr/

Σχόλια