Ο Ομπάμα στην Αθήνα! Ανακοινώθηκε επίσημα από τον Λευκό Οίκο


Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε παλαιότερη συνάντησή τους, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Βαρσοβία, τον περασμένο Ιούλιο.

 Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15 Νοεμβρίου.

"Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της σταθερότητας και της επανόδου στην ευημερία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Όπως τονίζεται, ο Ομπάμα «θα κάνει την σαφή την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στο εξωτερικό ως Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή την Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και την Λέσβο. Φήμες μάλιστα έκαναν λόγο και για επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στη βάση της Σούδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια