ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ Η BILD: «Ο Ελληνας επαίτης επέστρεψε» γράφει για τον Τσίπρα

Προκλητικό άρθρο στο οποίο χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «Ελληνα επαίτη» που ζητά από τη Μέρκελ «κούρεμα για το πτωχευμένο κράτος του», δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με το ζήτημα διότι δέχεται πιέσεις.
«Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ οι φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο υπάρχουν και πάλι», γράφει χαρακτηριστικά. Ομως όπως σημειώνει: «Για τη Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε λάθος χρόνο!».

«Επειδή, η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης».

Παράλληλα, η Bild αναφέρεται στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο, γράφοντας πως «η Ουάσινγκτον βλέπει έναν στρατηγικό εταίρο πριν από τη Μέση Ανατολή.

http://www.crashonline.gr/

Σχόλια