Τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2016. Τα τρία στην Ελλάδα

Ποια είναι τα ελληνικά αεροδρόμια που είναι τα τρία χειρότερα στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο φιγουράρουν ανάμεσα σε αυτά της Νιγηρίας και του Νότιου Σουδάν
Κωστής Χριστοδούλου

Τι και αν ο τουρισμός θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την χώρα, τι και αν εδώ και 36 χρόνια η Ελλάδα έχει απορροφήσει αμέτρητους κοινοτικούς πόρους για υποδομές, σχεδόν το σύνολο των αεροδρομίων της παραμένει κατώτερο των περιστάσεων. Το αεροδρόμιο που είναι η πρώτη και τελευταία εικόνα και εντύπωση που έχει ένας τουρίστας για την χώρα στην περίπτωση της Ελλάδας σε τρεις βασικούς τουριστικούς περιορισμούς καταγράφεται ως η χειρότερη από τους επισκέπτες του sleepinginairports.net.

Οι χρήστες του site δεν έδωσαν την ψήφο τους μόνο για την δυνατότητα να απλώσεις την αρίδα σου και να κοιμηθείς (σ.σ. με βάση την επωνυμία του) αλλά την γενικότερη εμπειρία στο αεροδρόμιο όπως τις ανέσεις, τις παροχές, τις επιλογές στο φαγητό, την καθαριότητα, την ασφάλεια κ.α.
Τρία ελληνικά αεροδρόμια, αυτά της Σαντορίνης, των Χανίων και του Ηρακλείου είναι αυτά που μοιράζονται τις θέσεις στο βάθρο ως τα χειρότερα στην Ευρώπη  - στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ρόδος - ενώ έχουν την τιμητική τους και στην λίστα με τα 10 χειρότερα του πλανήτη.

Για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, το οποίο είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας στην Ευρώπη, το σχόλιο αναφέρει για την τραγική κατάσταση που επικρατεί το καλοκαίρι όπου οι ταξιδιώτες μπορεί να περιμένουν για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο ενώ στο εσωτερικό στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες χωρίς κλιματισμό.
Στην περίπτωση των Χανίων - που πέρυσι δεν ήταν στην λίστα με τα χειρότερα - οι ταξιδιώτες παραπονιούνται για τα ελάχιστα καθίσματα που υπάρχουν, την μία και μοναδική επιλογή στο τομέα του φαγητού "με μέτρια σάντουιτς σε αλμυρές τιμές", τις αίθουσες χωρίς κλιματισμό και τον δαιδαλώδη έλεγχο ασφαλείας.

Τρίτο χειρότερο στην Ευρώπη και έβδομο χειρότερο στον πλανήτη, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Σε αυτά που έχουν αναφερθεί στα δύο άλλα ελληνικά αεροδρόμια προσθέστε παράπονα για θλιβερή κατάσταση στις τουαλέτες και αδιάφορο προσωπικό. Για την ιστορία εμείς να αναφέρουμε ότι για την περίπτωση του Ηρακλείου δρομολογούνται διαδικασίες - την επόμενη Πέμπτη ολοκληρώνεται η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος - για την δημιουργία νέου αεροδρομίου στο Καστέλι το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2022  ενώ τα αεροδρόμια Χανίων, Σαντορίνης και Ρόδου είναι ανάμεσα σε αυτά που θα αναλάβει την διαχείριση τους η Fraport.
Τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη
1. Σαντορίνη
2. Χανιά
3. Ηράκλειο
4. Λούτον, Λονδίνο
5. Ρόδος
6. Beuavais - Tille Γαλλία
7. Τέγκελ , Βερολίνο
8. Σόενεφελντ, Βερολίνο
9. Στάνστεντ, Λονδίνο
10 Τσιαμπίνο, Ρώμη

Τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο
1. King Abdulaziz. Τζέντα, Σαουδική Αραβία
2. Τζούντα, Νότιο Σουδάν
3. Port Harcourt, Νιγηρία
4. Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν
5. Σαντορίνη
6. Χανιά
7. Ηράκλειο
8. Καράκας, Βενεζουέλα
9. Λούτον, Λονδίνο
10. Κατμαντού, Νεπάλ
  Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
1. Changi, Σιγκαπούρη
2. Σεούλ, Κορέα
3. Χανέντα, Τόκιο
4. Ταϊπέι, Ταϊβάν
5. Μόναχο, Γερμανία
6. Kansai, Οσάκα - Ιαπωνία
7. Βανκούβερ, Καναδάς
8. Ελσίνκι, Φινλανδία
9. Ταλίν, Εσθονία
10. Ζυρίχη, Ελβετία

http://news247.gr

Σχόλια