Εκδικάσθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη δέσμευση της κινητής κι ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, που αποκαλύπτει την εξέλιξη σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εκδικάσθηκαν σήμερα Τετάρτη 28/9, ενώπιον της Προέδρου Πρωτοδικών Κοζάνης, τα ασφαλιστικά μέτρα, για τη δέσμευση της κινητής κι ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ, τρία εκ των οποίων, προκάλεσαν θανάσιμα τραύματα, το περασμένο Πάσχα, στον άτυχο 5χρονο Στάθη. 

Να θυμίσουμε, ότι η πλευρά της μητέρας, κατέθεσε, τα εν λόγω ασφαλιστικά μέτρα, στις 31/8, ενώ έχει κατατεθεί κι αγωγή ύψους 800.000 ευρώ. 
Οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής τους, αρνήθηκαν – νομικά – την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της άλλης πλευράς, ισχυριζόμενοι, σε γενικές γραμμές, πως, ο χώρος που υπήρχαν – φυλάσσονταν τα σκυλιά, διέθετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως, εφόσον, αυτά, ελευθερώθηκαν, κάποιος πρέπει να άσκησε δύναμη στο σίδερο που ασφάλιζε το χώρο. 
Εξετάστηκε μάρτυρας υπεράσπισης των ιδιοκτητών, ο οποίος, ισχυρίστηκε ότι είχε φιλοξενηθεί για διάστημα περίπου ενός έτους, το 2012, στο συγκεκριμένο σπίτι, διαβεβαιώνοντας ότι όσο διάστημα έμεινε εκεί, υπήρχαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 
Μάλιστα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την άποψή του αυτή, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μέρος: “Κήπο της Εδέμ”, τον οποίο είχαν δημιουργήσει με μεράκι οι ιδιοκτήτες του.
 Αντιδρώντας, έντονα, σε αυτό το χαρακτηρισμό, ο δικηγόρος της μητέρας του 5χρονου Στάθη, κ. Ζήσης Βρίκος, ρώτησε το μάρτυρα: “Έτσι είναι ο Κήπος της Εδέμ; Στον Κήπο της ΕΔΕΜ τα ροτβάιλερ τρώνε τους ανθρώπους; “.
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, σε μια διαδικασία που διήρκησε περίπου 45 λεπτά, η μάνα του 5χρονου Στάθη έκλαιγε διαρκώς, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν επιθυμεί να καταθέσει, αρνήθηκε, δηλώνοντας πως δε ήταν σε ψυχολογική κατάσταση να το πράξει. 

Μιλώντας στο Kozan.gr, ο κ. Βρίκος, μετέφερε το παράπονο της μάνας του Στάθη, για το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας δεν ακούστηκε μια συγνώμη από την άλλη πλευρά, γι’ αυτό το τραγικό γεγονός. 
Απαντώντας, εμμέσως, σε αυτό το παράπονο, ο δικηγόρος των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ, Νικόλαος Κούρας, σχολίασε στο kozan.gr: “Aρνηθήκαμε νομικά την αίτηση κι αναμένουμε την απόφαση των τακτικών δικαστηρίων. 
Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των μελλοντικών δικαστηρίων, οι πελάτες μου είναι πολύ στεναχωρημένοι γι’ αυτό που συνέβη.”
Η απόφαση, των ασφαλιστικών μέτρων, αναμένεται λίαν προσεχώς.

http://www.kozan.gr

Σχόλια