Κ. Χονδροκώστας: «Οι Σύριοι φιλοξένησαν τους δικούς μας θα ανταποδώσουμε την φιλοξενία»

Σαράντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα διατίθενται να φιλοξενήσουν οι κάτοικοι του Πενταλόφου του δήμου Βοίου Κοζάνης όπως δηλώνει στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κώστας Χονδροκώστας. 

Κόντρα στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό ο κ. Χονδροκώστας στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς δηλώνοντας την πρόθεση της τοπικής κοινωνίας να φιλοξενήσει τα 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Συρία στο τοπικό Διαπολιτισμικό σχολείο στο οποίο ήδη φοιτούν 30 παιδιά από την Αλβανία. Ήδη υπάρχουν και οι σχετικές αποφάσεις του δήμου Βοίου αλλά και οι θερμές εγκρίσεις των τοπικών εκπαιδευτικών αρχών.

Ο κ. Χονδροκώστας αναφέρεται στο ιστορικό της φιλοξενίας που κρατά ήδη από το 1992, θυμίζει την παλιά ονομασία του χωριού που σημαίνει χωριό των ελεύθερων ανθρώπων, και ότι την περίοδο της κατοχής το χωριό ήταν κέντρο διοίκησης του ΕΑΜ δυτικής Μακεδονίας και τονίζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι πρόγονοί τους, ξακουστοί τεχνίτες της πέτρας έχτισαν κτίρια στη Δαμασκό της Συρίας τα οποία στέκουν ακόμη και λέει χωρίς περιστροφές «αυτοί φιλοξένησαν τους δικούς θα αντιγυρίσουμε τώρα την φιλοξενία». 
Τονίζει ακόμη ότι το χωριό έχει ήδη τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο σαν δικά τους παιδιά και πολλά από αυτά είναι ήδη επιστήμονες που δεν τους έχουν ξεχάσει και έχουν πάντα επαφές.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΗΓΗ http://www.stokokkino.gr

Σχόλια