''Πύργος''. Ένας 26χρονος ο ψηλότερος Έλληνας (ΕΙΚΟΝΑ)


Έχει ύψος 2 μέτρα και 22 εκατοστά. Είναι ο ψηλότερος Έλληνας στον κόσμο και 4ος ψηλότερος Ευρωπαίος.


Οι γονείς του, με καταγωγή από την Τσαπουρνιά ο πατέρας (έχει φύγει από τη ζωή) και το Σαραντάπορο η μητέρα, όπως και η επαρχία Ελασσόνας έχουν να καμαρώνουν για τον 26χρονο «γίγαντα». 'Οπως γράφει το www.aftodioikisi.gr παιδί μεταναστών στη Γερμανία, ο Γιάννης γεννήθηκε στο Μόναχο και παρακολούθησε Ελληνικά σχολεία.

«Δεν γνώρισα τον ρατσισμό σε μεγάλο βαθμό. Το πρόβλημα το αντιμετώπισα πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο, αφού οι συμμαθητές μου που δεν με γνώριζαν, έμειναν έκπληκτοι. Μέσα σε λίγες ημέρες με συνήθισαν και όλα κύλησαν ομαλά» παρατήρησε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του είναι πολλές, έχει βρει όμως τις λύσεις και συνεχίζει στη ζωή δίχως να χάνει το χιούμορ του. Όλα τα ρούχα του ράβονται κατόπιν παραγγελίας. Παντελόνια, μπλούζες, πουκάμισα. Με παραγγελία γίνονται και τα παπούτσια του αφού φορά νούμερο 57!!!! Στο σπίτι έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές, προσαρμοσμένες στις διαστάσεις του. «Έχω φτιάξει τα έπιπλα της κουζίνας πολύ ψηλότερα από τα συνηθισμένα, με αποτέλεσμα η μητέρα μου να χρειάζεται σκαμνάκι για να φτάνει στο νεροχύτη και τα ντουλάπια.. Το κρεβάτι μου έχει διαστάσεις 2,50μΧ1,80μ.. Όσο για το αυτοκίνητο, πρέπει να είναι κάμπριο» μετέφερε πάντα με χαμόγελο ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Το ύψος του δεν τον στεναχωρεί πλέον. Το έχει αποδεχτεί. «Ένας πρόγονος του νεαρού», όπως μας αποκάλυψε η μητέρα του Γιάννη, κ. Βάγια, «είχε ύψος 2,17μ. Είναι στα γονίδιά του».

Πριν λίγα χρόνια το όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με το μπάσκετ και οι συζητήσεις είχαν αρχίσει με ομάδες της Λάρισας και των Αθηνών. Ήταν αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Όλα άλλαξαν όταν υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν τον Γιάννη, το ύψος του θα έφτανε τα 2,57μ κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην εξέλιξή του. Για να διακοπεί αυτή η πορεία, υποβλήθηκε σε επέμβαση που λίγο έλειψε να σταθεί μοιραία αφού ο Γιάννης έπεσε σε κώμα για δύο μήνες και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά 4 φορές.

Τώρα τα σχέδιά του είναι διαφορετικά. Αν και του αρέσει να ασχολείται με την τεχνολογία μας αποκάλυψε πως τον μαγεύει η τηλεόραση και ο χώρος του θεάματος.

Τον περασμένο Μάιο ταξίδεψε στο Παρίσι όπου συνάντησε τους άλλους 3 ψηλότερους άντρες στην Ευρώπη. Σκοπός του είναι να γνωρίσει και αυτούς που ζουν ανά τον κόσμο.

http://www.seleo.gr

Σχόλια