Τι λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δημητριάδης για την παρουσία του στην εκδήλωση για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου


Το Σάββατο 20 Αυγούστου παραβρέθηκα στην εκδήλωση υποστήριξης του Κέντρου Υγείας  Τσοτυλίου από τους  Ενεργούς Πολίτες και τον Ποντιακό  Σύλλογο της περιοχής.
Με την παρουσία μου επιχαίρω τις πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών για την στήριξη της Δημόσιας Υγείας ως τον κύριο πυλώνα  για την επιτυχή  έδραση της.
Εξέθεσα το σχέδιο και τις μέχρι τώρα  ενέργειες μας για την Α`βάθμια Δημόσια Υγεία  στην περιοχή μας αλλά και συγκεκριμένα για το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου.
Και βεβαίως να ακούσω και να συζητήσω τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα ,υποστήριξα:
Οι πρωτοβουλίες των ενεργών Πολιτών για στήριξη της Δημόσιας Υγείας είναι ακριβώς στην ίδια πλευρά με τις δικές μας προσπάθειες για την διάσωση και την αναβάθμιση αυτής.
Η χρηματοδότηση των κέντρων είναι αυξημένη κατά 12% από την προηγούμενη χρονιά.
Έχουν γίνει τέσσερις προσλήψεις προσωπικού( ένας γιατρός ,δύο νοσηλευτικό και ένα διοικητικό προσωπικό) για το Κέντρο Τσοτυλίου.

Έχει παραληφθεί ήδη ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο.

Έχουν διορθωθεί διοικητικές στρεβλώσεις του παρελθόντος (Επταχώρι , Σκαλοχώρι).

Η προσπάθεια για την οριστική και λειτουργική αναβάθμιση της Α`βάθμιας Δημόσιας Υγείας ,έχει ξεκινήσει και δεσμευόμαστε για την επιτυχή  ολοκλήρωση της.
Οι μέρες που κρατούσαν το Βόιο στην εγκατάλειψη έχουν παρέλθει και η ελπίδα ξαναγεννιέται.
Η συζήτηση με τους διοργανωτές και τους θεσμικούς, ήταν θετική  και  με εξαίρετη διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας.
Η δέσμευση μας αλλά και η δική μου για την εδραίωση του Κέντρου Υγείας και την αναβάθμιση της λειτουργίας του ,είναι διαρκής και επίμονη.

http://www.kozan.gr/

Σχόλια