Μάικλ Τζάκσον - Λιζ Τέιλορ: Στο φως η περίεργη και εμμονική σχέση τους

Απ' το να πίνουν τσάι παρέα με έναν χιμπατζή, μέχρι το βλέπουν μαζί ταινίες της Disney, η φιλία τους ήταν η πιο περίεργη που έχει υπάρξει ποτέ στο Χόλιγουντ.

Εκείνος την έλουζε με διαμάντια και παρήγγειλε μια σουίτα της Neverland να βαφτεί βιολετί στο χρώμα των ματιών της. Εκείνη του αγόρασε ελέφαντα που ήρθε από την Ασία: Η περίεργη σχέση της Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Μάιλ Τζάκσον αποκαλύπτεται μέσα από το βιβλίο «The Queen of Hollywood and the King of Pop - A Love Story», που θα δημοσιευθεί στις 30 Αυγούστου του 2016.

Μια φιλία που κράτησε σχεδόν 30 χρόνια

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Μάικλ Τζάκσον ήταν στενοί φίλοι για σχεδόν 30 χρόνια, μια φιλία που χτίστηκε πάνω στα δύσκολα κοινά βιώματά τους ως παιδιά, σύμφωνα με το βιβλίο.


Από το να πίνουν τσάι παρέα με έναν χιμπατζή, μέχρι το περνούν μαζί τα απογεύματά τους βλέποντας παιδικές ταινίες της Disney, η φιλία του Μάικλ Τζάκσον και της Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν η πιο περίεργη που έχει υπάρξει στο Χόλιγουντ.

Και οι δυο πέρασαν δύσκολη παιδική ηλικία και αντιμετώπισαν εθισμό στα ναρκωτικά, γεγονότα που έκαναν τη σχέση τους ιδιαίτερα έντονη και παράξενη, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου Ντόναλντ Μπογκλ.

«Ο Μάικλ πολιορκούσε τη Λιζ μεγάλες χειρονομίες, κάποτε παρείγγειλε στους διακοσμητές του να ζωγραφίσουν μια σουίτα στη Neverland την ίδια απόχρωση του μοβ που ειχαν τα μάτια της. Αλλες φορές την «έλουζε» με διαμάντια ξοδεύοντας εκατομμύρια δολάρια για να της αγοράζει πανάκριβα κοσμήματα» αναφέρει.

«Εκεινη έφτασε σε σημείο να του αγοράσει έναν ελέφαντα από την Ασία!» προσθέτει. 

Μέσα από τέτοιες χειρονομίες οι δυο τους έμειναν φίλοι για σχεδόν 30 χρόνια.


Ηθελαν και οι δυο να γίνουν ξανά παιδιά

Η ασυνήθιστη φιλία τους «χτίστηκε» πάνω σε μια ανάγκη τους να γίνουν ξανά παιδιά, σύμφωνα με τον Μπογκλ.

Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1984, είχαν πολλά κοινά και θεώρησαν ότι είχαν βρει κάποιον που κατανοούσε την ταραγμένη ζωή τους.

Ο Μάικλ Τζάκσον έγινε σταρ σε ηλικία 8 ετών μαζί με τους αδελφούς του με το συγκρότημα The Jackson 5. Αλλά ο πατέρας του τον χτυπούσε τόσο άσχημα, που τον σημάδεψε ψυχολογικά σε όλη του τη ζωή. Η Λιζ  Τέιλορ έγινε σταρ στα 12 με την ταινία «National Velvet», αλλά ο πατέρας της μεθούσε και την χτυπούσε συχνά, κάτι στο οποίο απέφευγε να αναφέρεται.

Οι δυο τους ζούσαν στον δικό τους κόσμο που λίγοι μπορούσαν να καταλάβουν, προσθέτει ο συγγραφέας τονίζοντας ότι όταν κάποτε ο Μάικλ κλήθηκε να περιγράψει τη Λιζ είχε πει: «Είναι η ζεστή κουβέρτα που μου αρέσει να χώνομαι μέσα της και να κουλουριάζομαι».

Ο Μπογκλ προσθέτει ότι ο Μάικλ είχε εμμονή μαζί της και συχνά φλέρταρε την Τέιλορ, αλλά αν και ήθελε περισσότερα από τη φιλία της, μάλλον φοβόταν να το ομολογήσει.
Πηγή: Daily Mail

Σχόλια