Τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ συνεχίζονται...


Τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ συνεχίζονται...

Τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα. 

Οι ελλείψεις είναι τόσο πολλές που αφορούν και στοιχειώδη αναλώσιμα όπως  βαμβάκι,σύριγγες,ιατρικά γάντια,  συστήματα ορού, γάζες και αρκετά άλλα τα οποία πολλές φορές δανείζονται από το νοσοκομείο προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που έρχεται στο Κέντρο. 

Τραγική είναι η κατάσταση σε γιατρούς αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε οδηγούς ασθενοφόρων. 
Η κύρια ανάγκη στο Κέντρο αφορά σε τουλάχιστον πέντε ακόμα γενικούς γιατρούς ώστε να βγαίνουν με μία σχετική επάρκεια οι εφημερίες τους.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στους οδηγούς ασθενοφόρων, αφού στο Τσοτύλι υπάρχει μόλις ένας οδηγός, ενώ ο σωστός αριθμός θα ήταν έξι.

Οι αποστάσεις είναι μεγάλες από οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα.
Εξήντα πέντε χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά και σαράντα χιλιόμετρα από τα νοσοκομεία Γρεβενών και Καστοριάς. 
Η λύση που επιστρατεύεται για την μεταφορά ασθενών έρχεται από το ΕΚΑΒ στην Κοζάνη που απαιτεί μιάμιση ώρα για να έρθει, όταν όμως ο συνοδός γιατρός φύγει με το ασθενοφόρο, δεν έχει πως να επιστρέψει πίσω, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να πληρώσει ακόμα και εξήντα ευρώ στο ΤΑΞΙ για να τον επιστρέψει το οποίο μεταφράζεται στον μισθό του για την εφημερία αυτή… 

Το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, δέχεται καθημερινά σχεδόν εκατό άτομα. 
Ο πληθυσμός ευθύνης ανέρχεται σε περίπου εφτά χιλιάδες, καλύπτοντας περίπου εξήντα χωριά της περιοχής

Σχόλια