Τα χάλκινα του Βοΐου στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας

Tο Αμφιθέατρο της Σίβηρης θα γεμίσει παραδοσιακούς ήχους από τα χάλκινα πνευστά! 

 Tην Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, τα χάλκινα του Βοΐου θα ξεσηκώσουν όσους παραβρεθούν.

Την βραδιά διοργανώνει ένα νέο και πολλά υποσχόμενο τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, το  tripway.gr. «Το προετοιμάζουμε για πρώτη φορά. Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε αυτά τα παραδοσιακά γλέντια, στα οποία παίζουν χωρίς ηχεία τα χάλκινα, στο Αμφιθέατρο Σίβηρης. Η  ιδέα προέκυψε, μέσα από αυτά που έχουμε ζήσει στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βοΐου, σε συνδυασμό με τα φεστιβάλ χάλκινων που βλέπουμε κάθε χρόνο στα Βαλκάνια» αναφέρει στο Seleo ο Στέφανος Κεραμάρης, διοργανωτής και ιδιοκτήτης του tripway.gr.

Οι βιρτουόζοι μουσικοί είναι ως επί το πλείστον πλήρως αυτοδίδακτοι και προσφέρουν έναν αέρα αυθεντικότητας που δεν συνδυάζεται με ακαδημαϊκούς μουσικούς. Παίζουν με το αυτί και αρκετά αυθόρμητα, βασιζόμενοι στη φαντασία τους και στη μουσική μνήμη. Παίζουν από την καρδιά και την ψυχή τους και η μουσική τους φτάνει στους ακροατές ακριβώς με αυτές τις ιδιότητες. Ο ήχος του κλαρίνου και της τρομπέτας είναι ένας τρόπος κάθαρσης της καρδιάς και της ψυχής ενώ το γλέντι διαρκεί. Το όνομα του Μπέτζιου αποτελεί μια δόξα της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα θα είναι 2-2 ½ ωρών. Το μουσικό σχήμα θα αποτελείται από 10 μουσικούς που θα παίξουν με τα χάλκινα όργανά τους τρομπέτες, κορνέτες κ.λ.π σκοπούς της επαρχίας Βοΐου νομού Κοζάνης και θα ακολουθήσει χορός όπως γίνεται το γλέντι της περιοχής στην πραγματικότητα. Επιδίωξή μας και επιθυμία είναι να συμμετέχουν στο χορό και όλοι οι επισκέπτες.
Χώρος

Τιμή Εισιτηρίων:

1 εισιτήριο 6€
4 εισιτήρια 20€
10 εισιτήρια 40€

περισσότερα http://www.seleo.gr/

Σχόλια