Δολοφονία Καστοριά: Στον ανακριτή ο ειδικός φρουρός - Ο μεγάλος γρίφος του εγκλήματος [pics, vids]

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο. Με χειροπέδες στα χέρια και μια μπλούζα στο κεφάλι για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο ειδικός φρουρός...
Η αστυνομία φοβάται σοβαρά επεισόδια και για να μπορέσει να τα αποφύγει οδήγησε στον ανακριτή τον ειδικό φρουρό, νωρίτερα απ'ότι είχε ανακοινωθεί. Το όχημα της αστυνομίας σταμάτησε στην είσοδο και ο δράστης με γρήγορα βήματα μπήκε στα ενδότερα. Έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, έφτασαν λίγο μετά τις 09.00 το πρωί συνάδελφοι του θύματος με τα οχήματά τους και απέκλεισαν συμβολικά το χώρο, ενώ αυτή την ώρα περιμένουν έξω από το κτήριο να βγει ο δράστης του στυγερού εγκλήματος...Συνάδελφος του ειδικού φρουρού φέρεται να έχει καταθέσει πως μια μέρα πριν το αιματηρό περιστατικό της περασμένης Παρασκευής τον άκουσε να λέει μιλώντας στο τηλέφωνο τη φράση “που θα βρω τώρα 200 ευρώ”. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως ο 30χρονος είχε κάπως περίεργη συμπεριφορά και κάποιες προστριβές με ορισμένους από τους συναδέλφους του, ωστόσο τίποτε απ' όλα αυτά δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει έναν φόνο. 
“Ήταν πιεσμένος οικονομικά;” αναρωτιούνται ορισμένοι, ωστόσο και αυτό το ερώτημα δεν έχει εύκολη απάντηση καθώς ο 30χρονος θα μπορούσε να πάρει 500 ευρώ από το θύμα του αλλά δεν το έκανε. Ομολόγησε ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία ωστόσο η συμπεριφορά του και τα λάθη που έκανε δεν πείθουν για τους ισχυρισμούς του.Λόγω της εμπειρίας του στην αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να αφήσει ίχνη που να τον συνδέουν με το περιστατικό. Έτσι δεν θα έπρεπε να πάρει το ταξί από σημείο όπου θα τον κατέγραφαν κάμερες, ούτε και να οδηγήσει το θύμα σε περιοχή που τον συνδέει άμεσα με τον ίδιο. Τέλος, λένε έμπειροι αστυνομικοί, σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε τη “σφραγίδα” του πυροβολώντας τον άτυχο ταξιτζή με το προσωπικό του όπλο, το οποίο μάλιστα είναι το μοναδικό στην περιοχή και άμεσα θα οδηγούσε τους συναδέλφους σε εκείνον.

Τα λάθη που έκανε ο 30χρονος δείχνουν μεν ότι μπορεί να μην είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, όμως δεν απαντούν στο ερώτημα γιατί. Ποια ήταν τα κίνητρά του καθώς φαίνεται ότι η περίπτωση της ληστείας απορρίπτεται από τους έμπειρους συναδέλφους του που ερευνούν την υπόθεση.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα του, ωστόσο φαίνεται ότι εκείνον είχε βάλει στο στόχαστρο καθώς φαίνεται ότι περίμενε να μείνει μόνος στην πιάτσα των ταξί. Μοιάζει να τον “επέλεξε” λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση των ερευνών.Οι ώρες και οι μέρες ωστόσο περνούν και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν εντοπίζουν κάποια στοιχεία που να συνδέουν θύτη και θύμα. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς η μη σύνδεση των δύο οδηγούν στην πιθανότητα αβλεψίας του δράστη κάτι που φαντάζει τουλάχιστον περίεργο λόγω της ιδιότητάς του, ενώ με τον τρόπο αυτό το μόνο κίνητρο παραμένει η ληστεία η οποία επίσης δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία...


περισσότερα  http://www.newsit.gr

Σχόλια