Στόχος η καρέκλα(Του Χάρη Κάτανα)

Βλέπουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνεί σε νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2018. 
Μέτρα που αφορούν περισσότερες μειώσεις συντάξεων, περισσότερη μείωση στο αφορολόγητο όριο, και ομαδικές απολύσεις.
 Επομένως βλέπουμε πως πολύ απλά συνεχίζουν να υποσκάπτουν το μέλλον της χώρας χωρίς να έχουν καμία εγγύηση για αυτό που πρόβαλαν συνεχώς ως επιχείρημα, τη ρύθμιση του χρέους ή έστω την ποσοτική χαλάρωση.
Υπογράφουν μέτρα που θα αναγκάσουν την επόμενη ή και την μεθεπόμενη κυβέρνηση να τα εφαρμόσει χωρίς να σκέπτονται αν μπορεί ο λαός και ειδικά η αγορά να τα πληρώσει.
Μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον πολιτικά ανίδεους όσον αφορά την τακτική τους.
Είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την καρέκλα τους μέχρι τέλους.
Είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει και θα κάνουν τα πάντα έστω για να μείνουν και μία ημέρα περισσότερο.
Δεν ξέρουν ότι για να κάνεις  «μαγκιές»  πρώτα πρέπει να είσαι «μάγκας» και στις υποχρεώσεις σου.
 Και αυτό ισχύει σε κάθε επίπεδο αν θέλεις να είσαι αξιόπιστος πρώτα, ως οφείλεις στους πολίτες και στη συνέχεια στους δανειστές.
Πώς αλήθεια να μην επιφορτίσουν με επιπρόσθετα μέτρα, κάποιον που μονίμως κάνει πολιτικές «μαγκιές» και μάλιστα τον έχουν πάρει όλοι πλέον χαμπάρι ως κάποιον που πουλά φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες;
 Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ομιλεί σε καμία περίπτωση τη γλώσσα των επενδυτών και φυσικά δεν θα κάνει την Ελλάδα μας ποτέ όπως μας έλεγε παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό.
Δυστυχώς ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και με αυτού του είδους τις τακτικές, οι οικονομικές προοπτικές της χώρας οδεύουν προς την απόλυτη κατάρρευση.

Μόνη ελπίδα και σωτηρία σε κάθε πολιτισμένο κράτος που περνά οικονομική κρίση ήταν, είναι και θα είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Και το μόνο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να την πολεμά με πρωτοφανή τρόπο, και με κάθε ιδεοληψία που τον διακατέχει.

Σχόλια