Τί πρέπει να κάνετε όταν αρχίσουν να ξεπαγώνουν οι σωλήνες του νερού

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες στα σπίτια των οποίων έχουν παγώσει λόγω του ψύχους τις τελευταίες ημέρες οι σωληνώσεις του νερού. 

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η κακοκαιρία αρχίζει και υποχωρεί σιγά σιγά οι σωληνώσεις που ήταν παγωμένες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αρχίζουν να ξεπαγώνουν, ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί αρχίζουν  και γίνονται ορατές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν υποχωρήσει ο πάγος οι σωληνώσεις του νερού υπάρχει πιθανότητα να ήδη σπασμένες με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρροές. Συνεπώς, οι πολίτες αν διαπιστώσουν διαρροές τον πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουν είναι να κλείσουν τον γενικό διακόπτη του νερού και στη συνέχεια να καλέσουν τεχνικό να διορθώσει την βλάβη.

«Οι πολίτες πρέπει να  γνωρίζουν που βρίσκεται ο κεντρικός διακόπτης του νερού στο σπίτι προκειμένου σε περίπτωση ζημιάς να είναι έτοιμοι να τον κλείσουν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καλέσουν τον υδραυλικό να διορθώσει το πρόβλημα. Δεύτερον, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρίξουν ζεστό νερό στους σωλήνες, διότι αν δεν έχουν σπάσει οι σωλήνες μπορεί να σπάσουν με το ζεστό νερό», αναφέρει στο thestival.gr  ο πρόεδρος του Συνδέσμου εργολάβων υδραυλικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαργιάμης.

Παράλληλα, σε όσους φεύγουν από το σπίτι τους συνίσταται να κλείνουν τον γενικό διακόπτη του νερού σε περίπτωση που υπάρχουν σπασίσματα των σωλήνων και διαρροές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου εργολάβων υδραυλικών Θεσσαλονίκης οι 7 στις 10 περιπτώσεις των περιστατικών αφορούν σπασμένες σωληνώσεις.

 «Όσοι έχουν ηλιακούς θερμοσίφωνες θα πρέπει να τους ελέγξουν για ζημιές. Θα πρέπει να ελέγξουν τις σχάρες, τις υδρορροές να είναι ανοιχτές οπωσδήποτε γιατί μπορεί να σπάσουν οι σωλήνες του νερού και να πλημμυρίσει το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κλείνουν το διακόπτη του νερού όσοι φεύγουν από το σπίτι», σημειώνει ο κ. Βαργιάμης.

«Για όσους δεν έχουν ζεστό νερό λόγω του ότι το νερό είναι παγωμένο και δεν στέλνεται στη μονάδα δεν πρέπει να κάνουν κάποια απερίσκεπτη κίνηση γιατί μπορεί να προκαλέσουν και άλλες ζημιές. Θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να καλέσουν τον υδραυλικό», προσθέτει.

Τέλος, όπως συμβουλεύει ο πρόεδρος του ΣΕΥΘ οι πολίτες θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να μην αφεθούν στις ορέξεις κάποιων επιτήδειων αλλά να εμπιστεύονται μόνο αδειοδοτημένους τεχνικούς.

«Είναι πολλοί που ζητάνε να αλλάξουν την μονάδα του νερού χωρίς αυτό να χρειάζεται προκειμένου να αποσπάσουν περισσότερο χρήματα από τους πελάτες», καταλήγει ο κ. Βαργιάμης.

http://www.thestival.gr/

Σχόλια