Το ΠΑΣΟΚ ήταν εδώ: Με Λαλιώτη και χωρίς Βενιζέλο στο Κάραβελ

Από τον Λιβάνη μέχρι τον Χρυσοχοΐδη και από τον Καψή μέχρι το Λιάνη, το παρών έδωσε σχεδόν το όλον ΠΑΣΟΚ. Ποιοι έλειπαν και ποια μηνύματα έστειλε ή Γεννηματά (Pics)

Ή πλειοψηφία των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στο κάλεσμα – συνάντηση της Φώφης Γεννηματά, γεμίζοντας την αίθουσα του ξενοδοχείου Καραβελ, το οποίο έχει συνδεθεί με την ιστορία του Κινήματος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε απευθυνόμενη στα περισσότερα από 200 στελέχη που έδωσαν το παρών: “Στο πρόσωπο σας τιμούμε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα δεν είναι εκδήλωση μνήμης αλλά πολιτικό γεγονός, που συνδέεται με στόχο την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης. Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας και θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη” είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι στόχος είναι “ένας πόλος δημοκρατικός απέναντι στη συντήρηση, ο οποίος λέει όχι στο ΣΥΡΙΖΑ όχι και στην παλινόρθωση της δεξιάς”.
 Η κ. Γεννηματά έκανε ειδική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, επιτέθηκε στις  κυβερνήσεις Καραμανλή, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν έφερε την κρίση και το μνημόνιο, αλλά η κρίση έφερε τα μνημόνια”.
 Επίσης πρόσθεσε ότι "Όλοι όσοι αισθάνθηκαν ότι ανήκουν στον κεντροαριστερό χώρο, όλοι όσοι εκφράζονται από τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, έχουν θέση σ' αυτή την προσπάθεια. Με σεβασμό στη διαδρομή τους, στις ιδέες τους, στην αυτονομία τους. Η συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό βήμα. Καλωσορίζουμε στους νέους κοινούς αγώνες όλα τα στελέχη του, τους παλιούς συντρόφους μας. Πιστεύω ότι είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας. Βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη μεγάλη κεντροαριστερά, την ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Τους περιμένουμε τώρα κι όχι αύριο. Και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το συνέδριο μας - μέσα στο 2017 - που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης".
Λαλιώτης, Λιβάνης, Σκανδαλίδης, Γιώργος Παπανδρέου και Βάσω Παπανδρέου,  έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών στη συνάντηση, ενώ δεν προσήλθαν Σημίτης, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Φλωρίδης. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι τρεις τελευταίοι αναμένεται την Κυριακή να ανακοινώσουν την νέα τους πολιτική κίνηση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή τοποθέτηση στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, στον απόηχο της επιστροφής του Γ.Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά απάντησαν θετικά με την παρουσία τους Τόνια Αντωνίου, ο Γιώργος Λιάνης,  ο Γιάννης Καψής καθώς επίσης: Αργύρης, Νεονάκης, Σκουλάκης, Ρόβλιας, Σμυρλής, Γκόγκας Ντόλιος, Μαγκριώτης, Σάκης Οικονόμου, Κασσής, Σουλαδάκης, Κουσελάς, Χάιδος, Λαμπράκη, Τσώνης, Μπατζελή, Ανουσάκη, Σηφουνακης, Δριβελέγκας, Κολιοπάνος, Σχοιναράκη, Ακριβάκης, Μπιστης, Παντελής Οικονόμου. Χατζημιχάλης, Κουτρουμάνης. Ρέππας, Καστανίδης, Καϊλή.

Η κ.Γεννηματά έκοψε και την πίτα του Κινήματος, με το φλουρί να πέφτει στην κοινοβουλευτική ομάδα. Φωτό: sooc.gr/eurokinissi.gr
http://news247.gr/

Σχόλια