Γιώργος Κασαπίδης: Ενημερωτική συνάντηση με αγρότες στο Τσοτύλι

Ισχυρά συλλογικά σχήματα. Ποιοτικά, επώνυμα αγροτικά προϊόντα με ταυτότητα προέλευσης και προστιθέμενη αξία ήταν το μήνυμα του βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη προς τους αγρότες της περιοχής Τσοτυλίου κατά τη χθεσινή συνάντηση μαζί τους.

Με αυτόν τον τρόπο όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης θα μπορέσουν οι παραγωγοί να διαχειριστούν καλύτερα τις δυσκολίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή των άδικων και δυσβάστακτων μέτρων που η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα επιβάλλει από το 2017.

Οι δυσκολίες θα είναι εντονότερες σε περιοχές όπου οι παραγωγοί δεν είναι οργανωμένοι σε συνεταιρισμούς ή ομάδες παραγωγών και απουσιάζουν προϊόντα με ταυτότητα, πιστοποίηση και επωνυμία.

Ο  κ. Κασαπίδης παράλληλα παρουσίασε και ανέλυσε έξι βασικές παραγωγικές κατευθύνσεις που μπορούν οι αγρότες της περιοχής Τσοτυλίου να συστηματοποιήσουν περαιτέρω, εκμεταλλευόμενοι και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που επίκεινται να προκηρυχτούν εντός του 2017.

Οι κατευθύνσεις αυτές είναι η αιγοπροβατοτροφία με αιχμή του δόρατος την παραγωγή φέτας, η παραγωγή ζωοτροφών, οι καλλιέργειες οσπρίων (φακές, ρεβύθια, φασόλια), αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (ρόδα, λεβάντα, ρίγανη), τα δημητριακά (μαλακό σιτάρι) και τα ακρόδρυα (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάστανα). Οι καλλιέργειες αυτές μπορούν σε σημαντικό ποσοστό να υπαχθούν και στο καθεστώς της βιολογικής γεωργίας ενόψει και της αναμενόμενης προκήρυξης. Με την οργανωτική ανασύνταξη παραγωγών και παραγωγής να τονωθεί η εξωστρέφεια της τοπικής γεωργίας και το γεωργικό εισόδημα μαζί με την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή.ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια