Ιστορικό Οικοτροφείο - Γυμνάσιο Τσοτυλίου

Το Ιστορικό Οικοτροφείο - Γυμνάσιο Τσοτυλίου δεσπόζει στη κορυφή ενός λόφου στην πόλη του Τσοτυλίου και αποτελεί ένα σημαντικό κτίριο του 19ου αιώνα.
Στα 1871 ιδρύθηκε από τη Μακεδονική Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Κωνσταντινουπόλεως και στα 1873 ανεγέρθηκε το κτίριο, γνωστό ως Τσοτύλειος Σχολή, από την παραπάνω Αδελφότητα, το οποίο βρισκόταν υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου. Η προσφορά του στα γράμματα και την απελευθέρωση του Έθνους υπήρξε μεγάλη.
Στο κτίριο στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες του Τσοτυλίου. Δίπλα από το Ιστορικό Οικοτροφείο – Γυμνάσιο βρίσκονται σήμερα το Γυμνάσιο - Λύκειο (1928) και το νέο Οικοτροφείο (1954).
Το Ιστορικό Οικοτροφείο – Γυμνάσιο είναι ένα μεγαλειώδες πετρόκτιστο κτίριο, το οποίο επιβάλλεται στην περιοχή λόγω του όγκου του. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίσμα από την κύρια όψη και διώροφο από την πίσω πλευρά, το οποίο διαθέτει υπόγειο και ένα μεγάλο αίθριο στο εσωτερικό του με ένα πηγάδι. Είναι χτισμένο με λαξευμένες ισομεγέθεις πέτρες στο ισόδομο σύστημα. Χαρακτηριστικά της παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής εμφανίζονται στα παράθυρα με την τοξωτή απόληξή τους.
Το 1994, το Ιστορικό Γυμνάσιο – Οικοτροφείο Τσοτυλίου ανακαινίστηκε και φιλοξενεί σήμερα υπηρεσίες και μια Γεωλογική και Παλαιοντολογική συλλογή.

Πηγή: kozani.gr

Σχόλια

 1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για άλλους λόγους.

  Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & λάβετε απάντηση σε μια στιγμή

  Μπορείτε να μας ελέγξετε εύκολα στον ιστότοπό μας μέσω: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου